Værkets historie
Værket har hjemme i byens gamle elværk, som blev opført i 1906
Randers Byråd traf beslutningen om at ombygge det gamle kraftvarmeværk i 1985, og siden 1990 har Værket været musik- og teaterhus. Bygningerne er af flere omgange blevet moderniseret – bl.a. en stor ombygning af Store Sal i 2000-2001.
Herunder kan du læse mere om Værkets historie og om Ridehuset, og se forskellige billeder fra ombygningen af elektricitetsværket til musik- og teaterhus m.m.
Historiske billeder af Elektricitesværket





Ombygning til musik- og teaterhus 1989









Ombygning af Store Sal i 2000-2001







Ridehuset
Ridehuset, hvor der i dag arrangeres store koncerter samt møder og konferencer, var oprindeligt dragonkaserne for Kong Christian X.
Bygningen er opført i 1887, og havde frem til 1940 millitært virke. Ridehuset hørte ikke til Randers Kommunale Elværker, og havde efter tiden som dragonkaserne forskellige erhvervsmæssige formål. Siden etableringen af Værket i slutningen af 1980’erne har Ridehuset været en del af Værket.
Herunder ses arkitekttegninger af Jens Peter Wærum Jensen, der tegnede Ridehuset i 1884, samt billeder af Dragonregimentet (1896-1907) og fra restaureringen af Ridehuset i forbindelse med tilblivelsen af Værket i 1989.









Det gamle Randers Teater
Det gamle Randers Teater lå i Østergade, men efter Schalburgtagen i 1945 blev det fine gamle teater lagt i ruiner.
Nogle få kunstværker blev heldigvis bevaret. To bronzerelieffer – et af Ludvig Holberg og et af Adam Oehlenschläger – hænger i dag i Værkets Foyer, og de to store granitkugler, der i dag markerer Værkets indgang, var også dengang placeret ved den gamle teaterbygning.




