Rocklegenderne Pretenders med Chrissie Hynde besøger Værket

Der venter ufortyndet rock’n’roll-energi og kæmpehits, når Chrissie Hynde og Pretenders giver koncert for første gang i Randers i musik- og teaterhuset Værket til september. Koncerten bliver startskuddet på Pretenders’ turné rundt i Europa.  

Chrissie Hynde har i de sidste fire årtier figureret i toppen af listen over de mest indflydelsesrige rockikoner. Og siden hendes første skridt ind i musikverdenen i slutningen af 1970’erne har nu 72-årige Hynde navigeret gennem musiklandskabet som en rebelsk og karakteristisk stemme, der har vidst præcis, hvad hun ville.

Pretenders blev født ud af den pulserende punkrockscene i London, og med Hynde ved roret udforskede de grænserne mellem punk, rock og pop og skabte en unik lyd, der straks fangede publikums opmærksomhed.  Pretenders står blandt andet bag hits som “Brass In Pocket”, “Don’t Get Me Wrong”, ”I’ll Stand By You” og “Back On The Chain Gang”, der understreger Hyndes evne til at kombinere fængende melodier med ærlige og ofte dybt personlige tekster, der skildrer alt fra kærlighed og tab til samfundsmæssige udfordringer.

Lidt af et musikalsk særsyn på dansk jord
Pretenders er ikke et af de bandnavne, der ses oftest på de danske festival- og spillestedsplakater. Senest Chrissie Hynde & co. besøgte Danmark var i 2019 som et af hovednavnene på Jelling Musikfestival – og når de lægger vejen forbi Danmark denne gang, er det med to eksklusive indendørskoncerter i henholdsvis København og Randers, hvor de for første gang indtager musik- og teaterhuset Værket.

Vi har i årevis arbejdet på at kunne præsentere netop Pretenders – og endelig lykkedes det. Vi glæder os rigtig meget til at lægge hus til ikoniske og cool Chrissie Hynde og høre de mange store Pretenders-hits i Randers 6. september 2024,” udtaler musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted. ”Det er præcis 40 år siden, jeg oplevede dem for første gang til en formidabel koncert i Saga Bio i 1984, og de er stadig lige intense og originale i deres udtryk som dengang.

*Bemærk venligst, at koncerten er flyttet fra torsdag 14. marts til fredag 6. september 2024 – hvilket har gjort, at koncerten på Værket bliver startskuddet på Pretenders’ Europaturné.