Askepot – The Musical

 • Billetter Tilkøb
 • Glæd dig til at opleve et af de allerstørste kærlighedseventyr i nye, farvestrålende klæder i en magisk popmusical med helt ny musik af Rasmus Seebach.

  Skoene er stadig af glas, den onde stedmor er stadig ond, og den store kærlighed er stadig på spil – men ellers er intet helt ved det gamle i ’Askepot – The Musical’.

  Med masser af magi, musik, humor og fashion har det klassiske Brødrene Grimm-eventyr fået sig en tidssvarende makeover, der med største respekt præsenterer manges yndlingseventyr på en ny, underholdende og overraskende måde.

  Bag musikken står dansk musiks eget store eventyr, Rasmus Seebach, der har skrevet en samling spritnye, forførende sange til musicalen, som bliver sunget af en perlerække af Danmarks bedste sangere og skuespillere, bl.a. den unge komet Johanne Milland i rollen som Askepot/Ella og ikke mindst Caroline Henderson som Den Onde Stedmoder/Kynisk Chef og Mr. Musical himself, Stig Rossen som Kongen/Chefen.

  Fortællingen udspiller sig i et moderne modehus og i en fortryllet drømmeverden, hvor vi følger Ella/Askepot, der er en hårdtarbejdende og håbefuld ung kvinde, der drømmer om en plads i den pulserende og ikke altid lige eventyrlige modebranche. Helt galt går det, da Ella slår hovedet og besvimer – og da hun vågner, pludselig befinder sig midt på den travle markedsplads i en magisk eventyrverden.

  Fuld af forvirring forsøger Ella at finde ud af, HVOR hun er, og ikke mindst, HVEM hun er – det eneste, hun ved, er, at hun vil ud af sin mærkelige drøm og tilbage til virkeligheden. Men hvordan gør man det, når man er fanget i et eventyr?

  Ellas kamp for at finde vejen hjem – og for at finde sig selv og sin egen stemme i denne verden – er lang og farefuld. Først må hun gennemleve hele eventyret om Askepot, hvilket absolut ikke er nogen nem opgave, når det blandt andet indebærer en særdeles ond stedmor og to rædselsfulde stedsøstre uden skyggen af søstersind. Heldigvis byder Ellas vej tilbage til virkeligheden også på et møde med Den Gode Fe, et par smukke sko af glas, og ikke mindst et romantisk kys med Prinsen under stjernerne.


  Magisk musik af Rasmus Seebach
  Musikken til ’Askepot – The Musical’ er i sig selv et eventyr værdigt. Rasmus Seebach, den bedst sælgende danske artist gennem de seneste knap 15 år, har skrevet helt nye sange til musicalen sammen med to af sine faste samarbejdspartnere, Ankerstjerne og Andreas Sommer. Det er første gang nogensinde, at Rasmus Seebach skriver nye sange til en musical, og lige netop hans evne til at lave popsange, der på den ene side tager udgangspunkt i årtiers dansk musiktradition, og på den anden side ikke er bange for at føre musikken i nye retninger, gør ham perfekt til en musical, der netop gør det samme med Brødrene Grimms gamle eventyr.

  “Som mange andre er jeg vokset op med historien om Askepot. Jeg ved, hvor stor en plads, fortællingen har i os alle, unge som gamle. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at skrive sange om kærlighed. Derfor er det en ægte sangskriverdrøm at få lov til at skrive musik til et af verdens største kærlighedseventyr. Jeg glæder mig til at komme med mit take på, hvordan musicalmusik også kan lyde. Moderne i udtrykket, men stadig med respekt for genren. Jeg lover, at Ankerstjerne, Andreas Sommer og jeg gør alt for, at sangene lever op til Askepots klassikerstatus og publikums forventninger,” udtaler Rasmus Seebach.

  Et stjernecast fra øverste skuffe
  Det er en perlerække af Danmarks bedste sangere og skuespillere, der udgør musicalcastet. I rollen som Ella/Askepot ses den unge komet Johanne Milland, der fik sit store filmgennembrud med sin hovedrolle i det romantiske drama Venuseffekten (2021) – som hun blev nomineret til både en Robert- og en Bodil-pris for.

  I dobbeltrollen som den onde stedmor og kyniske chef fra modebranchen kan publikum glæde sig til at opleve den særdeles rutinerede sangerinde og musicalstjerne Caroline Henderson, og i rollen som Kammertjener/Andreas er det én af Danmarks største YouTube-stjerner, Rasmus Brohave, der får sin debut som skuespiller. Cristopher Schøllhammer Rørmose spiller dobbeltrollen som supermodellen Jean Claude Barriere og Prinsen, mens Pelle Emil Hebsgaard spiller Den Gode Fe/Chefdesigner, og Askepots to onde stedsøstre spilles af Kirstine Moses og Maja Glenber.

  Sidst, men så absolut ikke mindst, er det selveste Mr. Musical, Stig Rossen, der ses i rollen som Kongen/Chefen for modehuset. I alt medvirker godt 30 sangere, dansere og skuespillere på scenen.

  Eventyrligt tophold bag scenen
  Det er også særdeles kompetente kræfter, der står bag manuskriptet til musicalen. Igennem de seneste 30 år har Line Knutzon slået sit navn fast som en af vores mest originale dramatikere. Den prisbelønnede manuskriptforfatter mestrer i den grad at forene det poetiske og dramatiske med det humoristiske og til tider tåkrummende genkendelige. En evne, der med sikkerhed vil få publikum til både at grine og græde, når Line Knutzons manuskript fører en kulturklassiker ind i vor tids hæsblæsende virkelighed.

  Modsat Disneys version bliver det ikke musene og spurvene, der samler trådene i ’Askepot – The Musical’, men derimod instruktør Thomas Agerholm. Med succeser som ’Seebach – The Musical’, ’Shu-bi-dua – The Musical’, ’Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’, ’Atlantis’ og ’The Bodyguard – The Musical’, sidstnævnte for Lion Musicals, har Thomas Agerholm for længst slået sit navn fast som en af Danmarks mest succesfulde musicalinstruktører. Med sig har han scenograf Benjamin la Cour, der skaber forestillingens eventyrlige scenografi, og stjernedesigneren Soeren Le Schmidt, der står bag de mange spektakulære haute couture-kjoler og -kostumer.

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
  • Datoer

  • Scene og tid

   Store Sal (flere spilletider)

   Dørene åbner en halv time før start

  • Billetpriser

   295 - 645 kr.

  • Opstilling

   Nummererede siddepladser

  • Forventet varighed

   ca. 2 timer og 40 min. inkl. pause

  • Arrangør

   Værket

  • Ekstra info

   • Anbefalet alder: fra 7 år

   • Bemærk venligst, at rollen som kongen spilles af Henrik Launbjerg fredag 7. juni 2024

   Find mere info om Værket, billetsalg og dit besøg her

  Måske er du også interesseret i