RAINDOGS – Celebrating Tom Waits

 • Billetter Tilkøb
 • Træd ind ad døren til Tom Waits’ særegne univers sammen med velspillende RAINDOGS, der giver et personligt bud på, hvordan trubadurens musik kan lyde.

  Tom Waits’ univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter, hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes med fallerede poeter og håbløse romantikere for at konkurrere om, hvem der har mødt mest modgang i livet. Tom Waits’ univers er en kaj i Caribien, hvor pirater bæller rom og danser tango, mens de synger om terningspillende dværge og dystre hemmeligheder fra de syv have, akkompagneret af en ustemt guitar og et rustent trædeorgel. Tom Waits’ univers er en gammel knark, der ringer til hans ungdoms elskede, som han ikke har set i umindelige tider og kniber en tåre, da han hører hendes stemme.

  RAINDOGS opstod i 2003 og har siden da begejstret Tom Waits-fans i Danmark og Norge ved mere en 250 koncerter. Bandet har spillet på alt fra små bodegaer til store festivaler og har derigennem udviklet et udtryk og en bandlyd der, samtidig med at være tro mod Tom Waits særegne univers, giver et personligt bud på, hvordan den store trubadurs musik kan lyde. RAINDOGS spiller et bredt udpluk af Waits’ karriere, fra den country- og jazzinspirerede start med ’Closing Time’ og ’Heart of Saturday Night’ over den caribiske piratmytologi han skabte med ’Raindogs’-pladen, op til det stilmæssigt udefinérbare, men højst personlige udtryk, der findes på pladerne ’Real Gone’ og ’Orphans’.

  Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst lader intet tilbage af ønske i forhold til originalen og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede.

  Om RAINDOGS-koncerten siger Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

  “Altså, når nu den ægte vare ikke rigtig er så vild med at turnere længere, så må man jo nøjes med det næstbedste. Og dansk/svensk/norske RAINDOGS har ikke alene taget navn fra min egen personlige Tom Waits-favorit, de rammer simpelthen den skramlede og raspende Waits-magi lige i øjet. Jeg troede ikke, det kunne lade sig gøre, men hvis man lukker øjnene, skal man virkelig anstrenge sig for at høre forskel på mesteren selv og hans tro disciple her.”

  Lineup
  Ole Johnny Stensland – guitar/vokal
  Ask Nørholm – guitar/vokal
  Tormod Holm – saxofoner/percussion/vokal
  Ole Jonas Storli – klaver/orgel
  Erik Olevik – bas
  Håkon Berre – trommer/percussion

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
 • Måske er du også interesseret i