Kong Lear

 • Billetter Tilkøb
 • Jubilæumsaktuelle Waage Sandø spiller patriarken i Folketeatrets version af det klassiske Shakespeare-drama om magt og kærlighed instrueret af reumertvindende Vibeke Wrede.

  En ældre, magtfuld mand tager en forkert beslutning og falder fra magtens tinde uden helt at forstå, hvad der ramte ham. Den fortælling er evig relevant, og derfor spilles Shakespeares ’Kong Lear’ igen og igen overalt i den vestlige verden. I Folketeatrets aktuelle version kan Waage Sandø fejre sit 60-års skuespillerjubilæum som den gamle konge og patriark, der slipper tøjlerne og ser sin magt, sin familie og sin forstand smuldre.

  Da Lear vil fordele riget mellem sine tre døtre, tager han fejl af tomme ord om følelser overfor oprigtig kærlighed. Den yngste datter elsker ham af et ærligt hjerte, men hun hverken kan eller vil overbyde sine ældre søstres hykleri, og hun forvises derfor. Snart må Lear sande, at de ældste døtre hverken vil give ham husly eller respekt. Hans stolte sind byder ham at vende sin familie ryggen, og som husvild drager han ud i den vilde natur. I hans følge er Jarlen af Kent og datteren Cordelia, der begge må optræde i forklædning for at redde deres konge og far fra den stormfulde og isnende kolde hede, der nu danner rammen om Lears hjem og sind.

  Fortællingen om fædre, børn, svigt og magtbegær udfoldes af den reumertvindende instruktør Vibeke Wrede, som sammen med Waage Sandø har bearbejdet tragedien, så det er tabet af familien og forstanden, der er i centrum for en dybt rørende historie om kærlighed, der tåler alt.

  Holdet bag
  Bearbejdelse og instruktion: Vibeke Wrede
  Oversættelse: Niels Brunse
  Tekstbearbejdelse: Waage Sandø
  Dramaturgi: Ninette Mulvad
  Scenografi: Peter de Neergaard
  Kostumedesign: Lauréline Démonet
  Komponist: Alexander Wrede Elung-Jensen
  Medvirkende: Waage Sandø, Marie Boda, Martin Elung-Jensen, Niels Skovgaard Andersen, Nicolai Jandorf, Filippa Suenson Elsig, Sara Hjort Ditlevsen og Mathias Flint


  Kender du Randers Teaterforening?
  Lær dem bedre at kende ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev – og så kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor de blandt andet lægger en masse godt materiale ud om sæsonens forestillinger.

  Teatervennner-tilbud – på udvalgte forestillinger
  Mangler du én at følges med? Så kan du følges med Randers Teaterforening og andre teatervenner! Ring til Værkets Billetsalg (89 13 51 10) og bestil en teaterven-billet. Så er du sikker på at sidde ved siden af andre teatervenner inde i salen, og du kan møde nye teatervenner i pausen.

  Teaterven-billetter sælges i et begrænset antal og kan kun bestilles til forestillingerne ‘Skammerens Datter’, ‘Kong Lear’ og ‘Madama Butterfly’

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
  • Dato

   Søndag 13. April 2025

  • Scene og tid

   Store Sal kl. 16.00

   Dørene åbner en halv time før start

  • Billetpriser

   167 - 295 kr.

  • Opstilling

   Nummererede siddepladser

  • Forventet varighed

   ca. 2 timer og 20 min. inkl. pause

  • Arrangør

  • Rabatter

   Særpris for abonnenter og unge under 25 år

  • Ekstra info

   Optakt v/ skuespiller Nicolai Jandorf: Koncertsalen kl. 14.30 (fri entré)
   • Forestillingen er en del af  Teaterpakken– en samlet billetpakke, hvor du kan samle sæsonens store oplevelser med stor rabat!

   Find mere info om Værket, billetsalg og dit besøg her

  Måske er du også interesseret i