The Courettes releasekoncert feat. special guest Uffe Lorenzen

 • Billetter Tilkøb
 • Den eksplosive duo The Courettes har taget publikum med storm verden over. Nu rammer ”The hardest working band in showbiz” hjemmebanen med en eksklusiv releasekoncert på Turbinen. Inkl. special guest Uffe Lorenzen!

  Som nyskabende arvtagere af Phil Spectors berygtede og elskede ”Wall Of Sound”, har The Courettes sparket døren ind til et internationalt eventyr. Deres albums har høstet stjerner og anmelderroser fra nogle af verdens største, toneangivende musikmedier, som amerikanske Rolling Stone, CLASH Magazine og MOJO, alt imens, publikum har forelsket sig i den altid eksplosive live-duo på spillesteder verden over.  

  Med 142  koncerter på verdensplan – bare i 2023 – er det ikke helt tilfældigt, at The Courettes er blevet kendt som ”The hardest working band in showbiz”.

  ”Når vi ikke er i studiet, er vi på landevejen – og helst non-stop,” fortæller den brasilianske sangerinde og guitarist, Flavia Couri. ”Vi ser os selv som borgere af verden. Men, at vi endelig skal på lige netop den her tour, føles for os, som at vende hjem.”

  De mødte hinanden i 2013, hvor de begge var på tour i Sydamerika, og skæbnen ville, at Flavia fløj med den danske trommeslager og sanger, Martin Couri, til Danmark. Her blev The Courettes en realitet, sammen byggede de et af Skandinaviens mest gennemførte vintage lydstudier og stiftede, ikke mindst, familie. 

  ”Vi lever og ånder for vores musik. Dagen efter, jeg havde født vores søn, stod jeg på scenen – det var et virkelig rørende øjeblik. Han er syv år nu og er også begyndt at tage med rundt og, vi elsker, når han joiner os med en tamburin,” fortæller Flavia. 

  The Courettes’ seneste album, ’Back in Mono’, blev en milepæl for Flavia og Martin. Med specialdesignede ekko-rum, lykkedes det dem, i samspil med den japanske mixer og Wall Of Sound-aficionado, Seiki Sato, og Søren Christensen fra danske The Blue Van som producer, at genskabe den ikoniske Spector-teknik. Men albummet blev også et filosofisk vendepunkt med tekster om kærlighed, liv og død, som både Flavia og Martin oplevede på én og samme tid, da de begge mistede deres fædre under COVID-19 lockdown. ’Back in Mono’ blev modtaget med fantastiske anmeldelser, bl.a. i de største magasiner som MOJO (UK), Rolling Stone (USA) og Gaffa (DK).

  Nu er The Courettes tilbage i deres egne StarrSound Studios for at producere deres femte studioalbum, som bliver udgivet i efteråret 2024 på Damaged Goods Records.

  The Courettes har spillet koncerter overalt i Europa og har også haft en succesfuld og spændende første tur i Japan i 2022. De har haft deres debut på det amerikanske marked i 2023 i Austin, Texas, hvor de har spillede to officielle showcases på en af verdens største musikbranche-festivaler, South By Southwest (SXSW). Den succesfulde performance i SXSW blev opfulgt af en større turné på den amerikanske vestkyst i foråret 2023 og på østkysten i September, hvor duoen spiller på legendariske Goner Festival i Memphis. To turnéer i UK, med udsolgte koncerter i London og Glasgow, Frankrig, Norge, Tyskland, Spanien, Italien, Sverige, Finland er på deres 2023 kalender.

  Men lige nu glæder Flavia og Martin sig allermest til én ting: Danmark i Oktober 2024!

  Om special guest Uffe Lorenzen
  Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af 80’erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de første bands vandt P3-Prisen og siden spillede to år i træk på Roskilde Festivalens ikoniske Orange Scene. Senere fulgte et endnu større gennembrud med Spids Nøgenhat, der nærmest blev folkeeje med singlen ’Lolland Falster’ og albummet ’Kommer Med Fred’, der indbragte to DMA-priser og to Steppeulve.

  I 2017 udgav Uffe Lorenzen sit første soloalbum ‘Galmandsværk’ under eget navn, og i maj 2019 udsendte han så opfølgeren ‘Triprapport’, der blev vel modtaget blandt presse og publikum. Sidste år kom tredje soloalbum fra Uffe Lorenzens hånd ’Magisk Realisme’, der ligesom forgængerne fik en flot modtagelse af både publikum og pressen. Politiken skrev bl.a. ”Med en syrepoetisk finger i himlen, stærke melodier og et melankolsk jordspyd i sit verdenssyn har Uffe Lorenzen skabt det bedste album i eget navn.” og kvitterede med fem hjerter.

  Fra 2021 har Uffe Lorenzen endnu en gang været aktuel i en bandkonstellation, og turnerer landet rundt med bandet Lydsyn.

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
 • Måske er du også interesseret i