Katinka Band

 • Billetter Tilkøb
 • Andensortering fra øverste hylde! Katinka Band gør klar til endnu et brag af en poetisk pop-fest, når de vender tilbage til Turbinen med sange fra bagkataloget og helt nye sange fra deres 2024-album ‘Vi lader bare som om’.

  Sidst Katinka Band spillede på Turbinen (25.02.22) var det til fem stjerner, hvor GAFFAs anmelder bl.a. skrev om bandet:

  ”At Katinka er en terrængående tekstforfatter, er ingen nyhed, men hun er faktisk også en ganske stærk og udtryksfuld vokalist med sin ret dybe og skiftevis rå og blide stemme […] Vi skal også huske at nævne den solide rytmesektion alias bassist (og til tider synthspiller) Torben Guldager og trommeslager Tobias Rye Adomat og de melodiske keyboardpassager fra Marie Hageltorn Christensen, der også synger et smukt kor.”

  Katinka Band er båret frem af en ukuelighed og en insisteren på ægthed, som man tydeligt kan mærke, når de spiller deres nærværende, fængende og ærlige musik.

  Turbinens musikansvarlige, Michael, sætter her ord på, hvad du kan glæde dig til at danse grimt til:

  ”Katinka og hendes band er altid en oplevelse! Med følelserne uden på tøjet og en intensitet og nerve, der kan give selv en alligator gåsehud, indtager de både scenen og publikums hjerter med stor autoritet hver gang. Det underfundige går hånd i hånd med det overvældende i sangenes enestående poetiske og melodiske univers, og før man ved af det, skråler man med på en sang om klamme mænd, der er lige så tomme som en luftmadras. Katinka Bjerregaard er af en særlig støbning og en af de bedste tekstforfattere, vi har herhjemme. Heldigvis har hun et band, der kan matche sine egne kvaliteter, og man skal ikke snyde sig selv for en stak stærke sange og en poetisk mavepuster, når hun er i byen.”

  Måske har du fået hørt førstesinglen ’Andensortering’ fra det nye album, der bliver deres fjerde udgivelse i rækken? Hvis ikke, så kan du høre den her

  Om sangen fortæller bandet selv:

  ”Der var hele tiden en vished om, at ‘Andensortering’ godt kunne blive en poppet banger. Vi vidste også, at sangen skulle frem i partybussen og produceres i den retning. Sangen er inspireret af Katinkas rusdage på universitetet med byture i Indre By i København. Derinde bliver der spillet nogle roller og taget nogle gevaldige kostumer på, når man kommer hinanden i møde. Det er en situation på en bar, hvor en person venter på, at en udkåren bliver så stiv, at de kan tage hjem sammen. Begge er nået til et punkt, hvor man er gået igennem forskellige stadier og overvejelser. Hvem vil man helst have: den rigtige person? Rollen, vedkommende spiller? Eller bare resterne? Jeg er ret stor fan af en sangskriver som Jarvis Cocker fra det britiske band Pulp og den måde, de hylder typen, der bare står i et hjørne og i visse tilfælde, lader sig nøjes: ’I don’t care if you screw him just as long as you save a piece for me’. Og at det nogle gange er helt okay at være en andens andensortering.”

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
 • Måske er du også interesseret i