Svanesøen

 • Billetter Tilkøb
 • Balletensemblet The Ukrainian Classical Ballet Kyiv byder på en flot opførelse af den verdenskendte klassiske ballet Svanesøen.

  De uforglemmelige og følelsesladede kompositioner af Peter I. Tchaikovsky, et magisk plot og spektakulære danse præsenteres af et fantastisk flot og professionelt balletensemble fra Kyiv.

  I den forgangne sæson i 2023 havde ensemblet stor succes med stående ovationer i hele Skandinavien, Tyskland og Holland. Arrangøren bag aftenens forestilling melder også, at det er en stor glæde at netop dette ensemble vender tilbage i 2024 med den kunstneriske leder Ivan Zhuravlev.

  På et pressemøde udtalte balletdirektør Ivan Zhuravlev blandt andet: “Vi har en stor mission – at repræsentere ukrainsk kultur på verdensscenen. Det er en stor ære og et stort ansvar for os. Det er med stor glæde og stolthed, at vi samler de bedste kunstnere i vores genre og repræsenterer dem på verdens scener.”

  Anmelderne siger:
  Sidst ensemblet lagde vejen forbi Danmark i februar 2023 var Anne Middelboe Christensen fra Information inde og anmelde forestillingen, som hun var meget begejstret for. Hun stillede også et interessant spørgsmål: Må man overhovedet danse den russiske klassiker ‘Svanesøen’ lige nu? Og svarer blandt andet selv:

  “‘Svanesøen’ er et af verdens smukkeste musikværker og vigtigste balletter. Det kan selv Putin ikke lave om på. Det ved både Zelenskij og hans kulturminister selvfølgelig også. Derfor er det også imponerende at se, hvordan Ivan Zhuravlov har tilpasset sin ‘Svanesøen’ til krigens symbolik […] I Ivan Zhuravlovs udgave bliver troldmanden Rothbart (læs: Putin) den store taber. Troldmanden og prinsen kæmper fysisk mod hinanden til sidst, mand mod mand, og det lykkes for prinsen at flå Rothbarths ene vinge af. Den manglende vinge bliver troldmandens død – og herefter kan prinsen og svaneprinsessen alligevel få hinanden. Eller udtrykt med krigssymbolikken: Rusland vil få flået sin vinge af, og Ukraine vil vinde krigen.”

  Læs mere

  Læs mindre

 • Billetter Tilkøb
 • Måske er du også interesseret i