Menukort

Her kan du se det aktuelle menu- og vinkort. Vi glæder os til at tage imod jer på Værket!

Menukort

Sæsonmenu

Husets røget laks med krydderurte-aioli, spæde salater og fennikel-crudité

Skiver af kalveculotte med sæsongrøntsager, dagens kartoffel og rødvinssauce

Hovedret kr. 199
2 retter kr. 265

Sven Dalsgaards Teatertapas
  • Varmrøget laks på sprøde salater med Ishavsrejer
  • Spansk serranoskinke med melonsalat
  • Unghanebryst på couscous med feta og solkyssede tomater
  • To europæiske oste med søde nødder og kerneknækkere
  • Værkets chokodrøm med skovbærcoulis og mousse

Kr. 210

Månedsmenuer 2018

 

August/september 2018
Ovnbagt torskeryg med syrnet krydderurtecreme og buketter af spæde salater
Mørbradmedaljon af frilandsgris med sensommerens grøntsager, salviesky og grov kartoffelmos

Oktober 2018
Tapastallerken med vildtspecialiteter fra Klosterheden Vildt
Stegt fasanbryst med svampe, fasansky, grøntsaute og lasagnekartofler

November 2018
Skiver af honningkogt andebryst på salat med mascarpone og saltede nødder
Dyreryg med blommechutney, små ristede vinterrodfrugter, selleripure og pebersky

December 2018
Skindstegt filet af rødfisk med spinatsalat og hummercreme
Krogmodnet oksefilet med balsamicosky, råstegte kartofler og vinterkål med æbler og timian

Hovedret kr. 199 / 2 retter kr. 265

Månedsmenuer 2019

Januar 2019
Filet af vesterhavsfisk med røget laksemousse og sprød pancetta
Helstegt peberoksehøjreb, hertil selleripure og vintergrønt i pebersauce

Februar 2019
Dampet torskeryg med karrysauternesauce og cashewnødder
Lammeryg i rosmarin-tapenade, ristede sødekartofler, skorzonerrødder og urtesky

Marts 2019
Gravad kalveinderlår med trøffelolie, sprøde parmesanflager og oliven-tapenade
Svinemørbrad og kæber af frilandsgris i estragon-peberrods-creme med råstegte kartofler og grøntsaute

April/maj 2019
Forårssalat af ristede asparges, vesterhavsfisk og spæde salater
Hopballe Mølle unghane med rabarbersaute, agurkecreme, nye persillekartofler og unghanesky

Hovedret kr. 199 / 2 retter kr. 265

Desserter og oste

Café Sven Dalsgaards ’Grande Finale’
Søde kager, dejlig mousse og cremet is, hertil skovbærcoulis og sprødt
Kr. 85

’Gelato’
Udvalg af køkkenets iscreme toppet med mousse, bær og puré
Kr. 85

Ostetallerken
5 gode europæiske oste med oliven og søde nødder, hertil kerneknækkere
Kr. 85

Vinkort

Rødvine

Husets rødvin, Vina Estampa
Vinen er purpurrød, og duften har toner af urter iblandet vanille, mokka og tobak. En rigtig dejlig vin fra en af Chiles bedste producenter.
Flaske kr. 225 / Glas kr. 45

Beaujolais-Villages, Domaine de Colette
Vinen er ungdommelig og frisk med en duft af solbær og jordbær. En vin som går godt til de fleste lettere retter.
Flaske kr. 245

Finca las Moras, Argentina
Farven er dyb rød. En blød og fyldig vin med duft af moden, rød frugt samt et touch af vanille og røg fra kontakten med eg.
Flaske kr. 265

Côtes du Rhône, Domaine de la Janasse
Vinen er tæt og koncentreret med en duft af peber og mørke, modne bær.
Flaske kr. 260

Premières Côtes de Blaye, Fût de Chêne
Vinen har en kraftig aroma markeret af mørk frugt med bl.a. solbær. Der er også strejf af træ, læder og tobak. I strukturen er den fløjlsblød, markeret at tanninernes meget modne frugt.
Flaske kr. 285

Hvidvine

Husets hvidvin
Lalande. Vieilles Vignes, Frankrig
Elegant hvidvin med rig smag og fin karakter lavet på den populære Chardonnaydrue.
Flaske kr. 225 / Glas kr. 45

Alsace Riesling, Domaine Sipp Mack
Vinen har en lys, gylden stråfarve, og dufter affrugt med citrusaroma.
Flaske kr. 260

Trebbiano d’Abruzzo, Italien
En frisk, aromatisk og sødmefuld vin med noter af eksotiske frugter.
Flaske kr. 245

Macon-Charnay, Les Chênes, Frankrig
En tør, frisk og fyldig vin hvor Chardonnay-druens flotte og fyldige karakter kommer til sin ret.
Flaske kr. 270