The Danish Girl

Søndag 2. oktober 2022

Som del af det mangfoldighedstema, Randers Teaterforening sætter fokus på i denne sæson kan du i aften se filmen 'The Danish Girl', der indledes med et oplæg af den transfeminine dansekunstner, Bjørk-Mynte Paulse.

Instruktion: Tom Hooper
USA/Storbritannien

‘The Danish Girl’ handler om kunstner-ægteparret Einar og Gerda Wegener. En dag står Einar model for Gerda iført kjole, hvilket bliver en åbenbaring, da Einar herefter begynder at leve sit liv som den kvinde, hun føler sig som, nemlig Lili Elbe. Alt sammen med opbakning fra Gerda, og Lili bliver bl.a. verdens første person til at gennemgå en kønsbekræftende operation.

Inden filmen er der foredrag ved danser Bjørk-Mynte Paulse. Bjørk-Mynte er transfeminin dansekunstner, der identificerer sig som kvinde, og som bl.a. spillede rollen som Lili Elbe i danseforestillingen ’The Danish Girl’ opført af Holstebro Dansekompagni. Bjørk-Mynte Paulse vil fortælle om Lili Elbes historie, og drage paralleller til sin egen transition, og kommer ligeledes ind på kønsrollerne i den klassiske balletverden.

⭐⭐⭐⭐ Kristeligt Dagblad

⭐⭐⭐⭐⭐ Jyllands-Posten


Under Værkets Foyer finder du vores lille, hyggelige biograf KGBio
Her viser vi nogle af tidens største film – alt fra blockbusters til kunstfilm – fra ind- og udland, som du kan nyde med en kop kaffe, et glas vin eller vand samt snacks.