Symfonisk Sibelius

Onsdag 10. februar 2021

De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius’ musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsinki blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne.

Inden Sibelius’ anden symfoni spiller Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Glinkas festlige og farverige ouverture til eventyroperaen “Ruslan og Ludmilla”, hvor en troldmand, en bortført prinsesse og en heltemodig ridder har hovedrollerne.

Vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence vil desuden optræde som solist i en solokoncert. Det bliver således senere afgjort, om publikum kan se frem til at opleve en klaverkoncert, en marimbakoncert eller måske en koncert for soloobo og orkester. David Riddell dirigerer.

22. juni 2020:
Resultatet af Det Jyske Musikkonservatoriums interne konkurrence blev, at Ivan Gomez og Maria Pardo er solister i Franz Krommers Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2.

Repertoire:
Mikhail Glinka: Ouverture til Ruslan og Ludmila’
Solokoncert med solist fra Det Jyske Musikkonservatorium
Jean Sibelius: ‘Symfoni nr. 2’