Sommer i Tyrol

Tirsdag 18. oktober 2022

Nyd en nyopsætning af en af 60’ernes største danske film, når Folketeatret opsætter denne klassiske komedie fra de østrigske alper som operette i Store Sal.

Ta’ med Værket og et stjernecast af danske skuespillere til de østrigske alper og Den Hvide Hest!

Her flyver amorinerne forvildede rundt over alpetoppene, og der hersker en stemning af rent halløj på tyrolerhotellet. Overtjener Leopold har forelsket sig i værtinden Josepha, som er forelsket i undertøjsfabrikant Sülzheimer, som mest er forelsket i sig selv, indtil han møder den charmerende, læspende Clara. Samtidig er der stor strid mellem de konkurrerende fabrikanter Sülzheimer og Møller, om hvorvidt den nyopfundne undertøjsheldragt skal knappes forfra eller bagfra. Først da selveste Kejser Franz Joseph træder til, finder både knapper og kærlighed deres rette plads.

Med en særlig, kærlig hilsen til John Cleeses legendariske ’Halløj på Badehotellet’ og et skævt blik på den folkekære film har Folketeatret nu opsat komedie-klassikeren som operette på de skrå brædder.

Holdet bag
Instruktion og bearbejdelse: Rolf Heim.
Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen.
Koreografi: Peter Friis.
Musik: Ralf Benatzky.
Libretto: Erik Charell.
Musikalsk ledelse og arrangement: Nikolaj Heyman og Niels Søren Hansen.
Kapelmester: Nikolaj Heyman.
Musikere: Nikolaj Heyman, Tom Bilde, Niels Søren Hansen.
Medvirkende: Meike Bahnsen, Mathias Flint, Karsten Jansfort, Søren Hauch-Fausbøll, Troels Malling, Clara Ellegaard, Rikke Buch Bendtsen, Kristoffer Sass, Troels Kortegaard Ullerup, Kristine Brendstrup.