Sommer i Buenos Aires

Onsdag 12. juni 2019

Nyansat violinist Nicolas Sublet er solist i et tango-stykke af Piazzolla og i den fyrige Czardas for soloviolin. Randers Kammerorkester hylder Sublets baggrund med tre værker, der eksemplificerer fransk humor, lethed og elegance.

Den franske Nicolas Sublet blev i 2019 ansat som soloviolinist ved Randers Kammerorkester. Han er desuden tilknyttet Ensemble Microcosme i Schweiz og uddannet ved Universität der Künste i Berlin og Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Mo Yi.

På Clausholm Slot er Nicolas Sublet solist i tangokomponisten Astor Piazzollas “De fire årstider i Buenos Aires”, der med rytmisk nerve, lidenskab og en lille undertone af den melankoli, der hører tangoen til, maler et farvestrålende billede af årstidernes gang i den argentinske hovedstad. Sublet indtager også en solistisk hovedrolle i den tjekkiske Krystof Maratkas fyrige Czardas for soloviolin, klarinet og strygere.

Som et apropos til Sublets nationalitet spiller Kammerorkestrets blæsere desuden tre værker, der alle er et eksempel på fransk humor, lethed og elegance.

Program: 
Krystof Maratka: Czardas nr. 4 for violin, klarinet og strygere
Eugène Bozza: Trois pièces pour une musique de nuit
Jacques Ibert: Deux Mouvements
Charles Fernandez: Quatuor Parisienne
Astor Piazzolla: De fire årstider i Buenos Aires