Sko/Torp

Lørdag 7. oktober 2023

Sko/Torp var et af 1990’ernes absolutte største danske orkestre – blandt andet fordi radioerne ikke kunne slippe orkestrets vellyd. Den vellyd har de fundet frem igen efter en længere pause. Det, det hele handler om for Sko/Torp, er det organiske og gennemarbejdede. Søren Skos melodifornemmelse og knivskarpe vokal samt Palle Torps sans for afbalancerede arrangementer har ført dem rundt på en on going tour på landets mange spillesteder igennem årene. De er lige nu i gang med at indspille nyt materiale, som vi kan se frem til at opleve live, når de giver koncert.

Om Sko/Torps kommende besøg på Turbinen fortæller Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

I gymnasiet gik jeg på skolens ”frivillig musik”-hold, hvor vi prøvede kræfter med sange af Van Morrison, Drori Hansen Furniture og Silverchair. Men en dag havde vores trommeslager ‘On a Long Lonely Night’ af Sko/Torp med, og vi faldt alle sammen pladask for denne her kæmpe banger fra 1990.

Samme år var jeg totalt på Becks (dengang) nye album ‘Midnight Vultures’ med den sublime singleforløber ‘Sexx Laws’, og i GAFFA læste jeg et interview med Søren Sko, der fortalte, at han også netop havde købt albummet. Det øgede kun mit incitament til at følge med i Skos musikalske gøren og laden, og jeg forventer mig intet mindre end en storslået aften, når han sammen med Torp og et veloplagt band lægger vejen forbi Turbinen på en af deres få bandkoncerter i efteråret.