Secret Oyster

Lørdag 29. september 2018

Secret Oyster var i 70’erne ét af Danmarks mest succesfulde orkestre og skabte sig desuden et navn på den internationale scene for det, der siden fik betegnelsen elektrisk jazz eller fusion og opnåede megen anerkendelse for både lp-udgivelser og koncerter.

Udover at spille et meget stort antal koncerter i hele Norden, i Tyskland og i Frankrig turnerede de i længere perioder med Captain Beefheart i UK og med Herbie Hancock i England og Tyskland og spillede desuden koncerter med bl.a. Weather Report, Shakti og George Duke.

Gruppens kultagtige status siden opløsningen i 1977 – ikke mindst internationalt – førte til, at det amerikanske pladeselskab ‘Laser’s Edge’ foretog en amerikansk cd-genudgivelse af alle fire oprindelige Secret Oyster-albums.

På denne baggrund blev Secret Oyster i 2007 og 2008 inviteret til at deltage i flere festivaler i USA. Denne invitation sagde gruppen, der jo ellers ikke havde spillet sammen i 30 år, ja tak til, og dermed var denne legendariske og stilsættende gruppe gendannet. De meget succesfulde USA-koncerter blev fulgt op af flere turneer i Danmark.

I 2018 er gruppen således igen aktuel med koncerter her i landet. Ja, det gamle orkester vil stadig og inviterer således landets spillesteder og publikum på en tur i tidsmaskinen. Tag en tur med Sea Son og den Vidunderlige Kælling Straight To The Krankenhaus!

Claus Bøhling, guitar, Karsten Vogel, saxofoner, Ole Streenberg, trommer, Daniel Fridell, keyboards, og Assi Roar, bas.