Scener fra et ægteskab

Tirsdag 28. januar 2020

Oplev Stine Stengade og Morten Kirkskov i genopsætningen af Ingmar Bergmanns klassiske familie- og parforholdsdrama fra '73, der for alvor satte ord på 7-års- og midtlivskriser og konsekvenserne af, at 'græsset altid er grønnere på den anden side'.

“Det tog to og en halv måneder at skrive disse scener. Det tog et voksenliv at erfare dem”.

Citatet stammer fra Ingmar Bergmann og er fra urpremieren på ‘Scener fra et ægteskab’, der rullede over tv-skærmene i 1973. Udsendelsen lagde gaderne øde, og tusinder valfartede efterfølgende til familieterapi, ligesom Bergmann måtte få hemmeligt nummer.

Nu kan du se frem til at opleve Stine Stengade og skuespilschef Morten Kirkskov over for hinanden i Det Kongelige Teaters genopsætning af klassikeren

Johan (Kirkskov) og Marianne (Stengade) ser udefra ud som et lykkeligt gift par. Med to skønne børn, gode akademiske uddannelser og jobs, der på papiret skulle være tilfredsstillende og fyldestgørende. Men Johan og Mariannes ulmende frustrationer flyder hele tiden over, mens de higer efter den sande kærlighed, som ikke længere kan hentes hos den lige så fortørnede modpart. ,

I denne udgave er kønsrollerne mere eller mindre byttet om, og det er kvinden i ægteskabet, der efterlader mand og børn for en yngre udgave.

Billetsalget starter 27. april kl. 11.00.

Teateroptakt
Inden forestillingen kan du komme gratis med til teateroptakt i Værkets Koncertsal, hvor en eller flere fra teaterets verden fortæller mere om forestillingen og temaerne deri. Det er fra kl. 18.00.