Rock The Region 2019

Lørdag 27. april 2019

For første gang er Turbinen med i det regionale talentudviklingsprogram Rock The Region. Syv bands fra syv midtjyske byer - bl.a. lokale Power Mode - tager på showcase-turné i foråret, og lægger vejen forbi Turbinen med en gratis koncert.

Rock The Region er en koncertturné og adskillige workshops for nye bands og artister, der gerne vil ud over stepperne med deres musik. For første gang er Turbinen med i arrangørnetværket bag Rock The Region, og vi glæder os helt vildt meget til at byde dygtige, talentfulde og helt nye artister fra Randers, Aarhus, Skive, Viborg, Holstebro og Silkeborg velkommen indenfor til et brag af en gratis koncert på vores spillested til april.

Som en del af Rock The Region-forløbet tager de deltagende bands på turné til hinandens hjemby, og det hele kulminerer i en stor showcase-koncert på Spot Festival. Men inden da kan du opleve dem alle – bl.a. lokale Power Mode her fra byen – til gratis koncert på Turbinen. Se mere om de seks store talenter in spe.

Power Mode – Randers
Lokal ska-punk. De fire gutter i Power Mode er kompromisløse i deres udtryk, hvor de fusionerer attituderig punk med lalleglad melodisk ska – krydret med catchy guitar-riffs fuld af rigelig distorition. Som navnet også peger på, så er der tryk på, når d’herrer går på scenen. Power Mode når på alle måder ud over scenekanten og rammer sit publikum med nærvær, humor og et autentisk udtryk.

Ingeline – Viborg
Ingeline er dansksproget folk-pop, og sangerinden synger sine sange med sjældent hørt lidenskab og tager publikum med sig på en tur rundt i sin poetiske verden med en dragende vokal og klingende fingerspil på sin guitar. Allieret med et velspillende band i form af Frederik Sandfeld på guitar og pedal-steel, Christian Pedersen på bas og Jonas Kardyb på trommer, står Ingeline nu klar til at præsentere sine folkpop-inspirerede sange på Turbinens scene.

Maine Coon – Skive
De fire skibonitter fra Maine Coon er grungerock, når det er allerbedst. Rockorkesteret har en sjælfuld vokal og en instrumentation, der drager stor inspiration fra 90’ernes grungescene i Seattle og syrede guitarhyl fra 60’erne. Musikken leverer sjæl, inderlighed og charme, der skubber grænserne inden for rockgenren, men som ikke er bange for at kigge baglæns og lære af musikhistoriens bedste inden for genrerne.

Karl Kristian – Holstebro
Dansksproget troubadour-rock er velsagtens den bedste måde at beskrive Karl Kristian på. Inspirationen leder kraftigt tilbage til egnsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen, og Karl Kristian skriver sig direkte ind i en folkekær tradition af troubadourer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum. Karl Kristians tekstunivers runger som et ekko af Sebastians poetiske lyrik, mens selve musikken har et mere moderne islæt, der danner associationer til Tue West. Med Karl Kristian er de danske digte igen at finde i populærmusikken.

Paper Cranes – Aarhus
Den er på én gang introvert, storladen og ganske dansabel, den melankolske elektronika, som aarhusianske Paper Cranes leverer. Musikken svæver med udlængsel og rodløshed mellem bjergtoppe og myldrende storbyer. Kvintetten startede ud i et nedlagt mejeri, hvor skarptskårne beats og brede synthflader gav ekko mod de flækkede klinker, og usunde mængder af radon bidrog til den soulede vokal.

Metervare – Silkeborg
METERVARE er poetisk, mørk, alternativ hiphop, der med elektroniske cirklende beats og insisterende melodiske toner, bærer den voldsomme og hviskende hæse rap. METERVARE er opstået ud fra et behov. Et behov for at få afløb for poesien og tilføje verden en dybde. En dybe vi ikke kan finde i nattelivets kortlivede relationer, hverdagslivets umenneskeliggørende politik og de hamstrede horder af valuta, vi gemmer i madrasserne.