Robin Hood

Torsdag 26. januar 2023

Glæd dig til en livlig og humoristisk udgave af den klassiske fortælling om Robin Hood, Lady Marion og banden i Sherwoodskoven i Folketeatrets nye udgave.

Familieforestillingen er gået som varmt brød i England siden 2017, og er nu kommet til Danmark med et dansk stjernecast, en humoristisk oversættelse og musikere på scenen, der spiller kendt pop- og rockmusik i udgaver, der lyder som noget fra 1200-tallet.

Der er både eventyr, romantik og slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil i Robin Hood, og mange af de elskede figurer og scener, som vi husker, er også med: Den ikke helt fromme broder Tuck, den stærke lille John, som er mester i stokkekamp, sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, kong Richard og ikke mindst lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Men ikke alt er ved det gamle, for kvinderne omkring denne kække bande slår mindst lige så godt fra sig som mændene, som de er overlegne i både kløgt, mod og bueskydning. Vi oplever Robins udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst, ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder.

Holdet bag
Instruktion: Frede Gulbrandsen.
Medvirkende: Christopher Læssø, Emilie Rasmussen, Jesper Riefensthal, Josefine Tvermoes, Mathias Sprogøe Fletting, Morten Christensen, Jon Lange, Magnus Bruun.
Producent: Folketeatret.