Rejse i musikken

Onsdag 26. juni 2019

Ta' med på rundtur gennem flere forskellige lande ved at lade store komponister som Charpentier, Telemann, Boccherini, Carl Nielsen og Ravel vise dig Frankrig, Tyskland, Italien, Danmark og Spanien.

Afsættet for en musikalsk rejse gennem tid og sted er den monumentale Notre Dame i Paris, hvor Charpentiers Ouverture blev spillet første gang i 1695 til kroningen af den nye ærkebiskop. Med den tyske Telemann fortsætter turen til Hamborg, hvor komponistens kvartet blev spillet ved de fornemme hoffer, mens Boccherini i sin kvintet viser rundt i de stemningsfulde gader i Madrid ved nattetide.

Inspireret af børnene, der kravlede rundt på gulvtæppet hjemme i København, komponerede Carl Nielsen i 1897 ti små bagateller, der illustrerer børnenes verden af leg og fantasi, mens Ravel i sin sonate for violin og cello giver udtryk for sine oplevelser som ambulancefører ved den franske grænse under første verdenskrig. Den svenske Dag Wiren afslutter rejsen med Romantisk Svit, som han oprindelig komponerede til en filmatisering af Shakespeares Købmanden i Venedig.

Program:
Marc-Antoine Charpentier: Ouverture pour le sacre d’un évêque
G.P. Telemann: Kvartet TWV 43:D1
Luigi Boccherini: Nattevandring i Madrid for strygekvintet
Carl Nielsen: Humoreskebagateller arr. for blæsertrio
Maurice Ravel: Sonate for violin og cello
Dag Wiren: Romantisk Svit