Swan Lake & Polovtsian Dances

Søndag 19. juni 2022

Randers Balletskoles unge dansere og balletbørn inviterer til sæsonens smukke og varierede sommerforestilling.

Denne særlige eftermiddagsmatiné er tredelt: I første del optræder de forskellige hold her iblandt de yngste børn på blot 5 år. Anden del er balletten ‘Polovetserdansene’ fra operaen ‘Fyrst Igor’ og tredje del er uddrag fra balletten ‘Svanesøen’.

Polovetserne er en tatarstamme, der behersker stepperne ved floden Don. Fyrst Igor er taget til fange, men behandles ærefuldt med en stor fest, hvor stammens kvinder og krigere danser for gæsterne. I denne ballet danser korpset som et magtfuldt kollektiv eller som en gruppe af individualister.

‘Svanesøen’ anses for at være den mest berømte ballet i det internationale repertoire. Balletten skildrer en normal verden og en overnaturlig verden. Den uskyldige svaneprinsesse Odette er halvt svane, og halvt menneske. Andre svaner er også forvandlede kvinder, der kun kan genvinde deres menneskelige skikkelse i nogle få nattetimer. Når dagens lys bryder frem, må kvinderne tilbage til deres svaneskikkelser. I den virkelige verden danser hofdamerne en stor vals på slottet. Ved denne fest ankommer Odile. Hun er den forførende sorte svane, der til forveksling ligner Odette.

Musik, recorded:
Polovtsian Dances – Komponist Alexander Borodin
Swan Lake – Komponist P. I. Tchaikovsky

Produktion: Randers Balletskole 
Koreograf & Iscenesætter: Vivi Christensen