Musik fra badehotellernes æra

Live i Loungen
Onsdag 25. september 2019

Trompetist Peter Marott og pianist Søren Kristiansen tager Loungens publikum med på en musikalsk rejse tilbage til dengang, hvor borgerskabet tilbragte ferierne på de danske badehoteller, og den jazzede musik vandt indpas med sin swingende og udadvendte lyd.

Måske er du en af de knap 1.8 mio. danskere, der har set Hr. Weise sidde ved klaveret og spille og synge i TV2’s dramaserie ‘Badehotellet’?
Hvad, du måske ikke er klar over, er, at det faktisk er pianist Søren Kristiansen, der er den virkelige mand bag tangenterne og Weises vidunderlige melodier.

Søren Kristiansen har sammen med trompetist og vokalist Peter Marott skabt en koncert, der rejser tilbage til 1920’ernes Danmark, hvor den amerikanske jazz så småt rullede ind over landet og satte sit præg på underholdningen. Herfra stammer flere af de allermest kendte jazzstandarder som ‘Charleston’, ‘Tea for Two’ og ‘Sweet Lorraine’.

Marott og Kristiansen kigger i efteråret forbi Turbinens Lounge med en koncert, der blander de store hits fra badehotellernes storhedstid, og duoen har et særligt talent for udover at beherske deres respektive instrumenter at gøre den gamle jazztradition nutidig og nærværende.

I 2013 udgav duoen albummet ‘When My Dreamboat Comes Home’ som blev et af årets bedste 10 udgivelser ifølge Politiken.
Så drej håndsvinget på bilen, og kør forbi Turbinen til et smut tilbage til badehotellernes æra.