Mit liv i musik

Onsdag 18. oktober 2023

Musikforedrag v/ Jan Poulsen

Forfatteren Jan Poulsen har siden 2016 holdt mere end et dusin foredrag i Turbinens Lounge om spændende musiknavne, epoker eller tidsperioder, og hvad enten han har talt om Eik Skaløe og Steppeulvene, dansk punk og Sods, Dizzy Mizz Lizzy og 1994-generationen eller store udenlandske koryfæer som Neil Young, Talking Heads, Patti Smith, R.E.M., Iggy Pop eller David Bowie er musikken og den gode, underholdende fortælling altid i centrum.

Han favner bredt inden for pop- og rockmusikken, og vi har flere gange efter et foredrag hørt ham få stillet spørgsmålet ”hvilke plader betyder mest for dig?”

Nu har vi stillet ham samme spørgsmål og bedt ham i et foredrag besvare det personligt såvel som professionelt, vel vidende at de to næppe kan adskilles, da musik også har været hans ”arbejde”, fra han i en alder af bare otte år sad i juryen bag Dansktoppen. Siden lavede han også programmer for Danmarks Radio i 18 år, han har arrangeret koncerter, udgivet plader, stået i pladebutik, redigeret musikblade og leksika og fået udgivet en lang række bøger. Han har grebet udfordringen, men siger, at overskriften ”Mit liv i musik” måske snarere burde være ”Mit liv er musik”! Og så alligevel ikke, for der er – trods alt – også andet i hans liv.

I foredraget vil Jan Poulsen fortælle om de plader, der har formet hans liv i den ene eller anden retning, og han vil selvfølgelig også spille mange af dem. Fra Keld Heick til Iggy Pop. Og alle dem ind imellem.

Billedtekst:
Forfatteren Jan Poulsen interviewes af Steven Tyler fra Aerosmith på Stockholm Grand Hotel i januar 1997. (Privatfoto).