Mirja Klippel (FIN)

Live i Loungen
Onsdag 24. oktober 2018

Den finske sangerinde med base i København forener vildskab, poesi og melankoli, når hun synger om kærlighed, krig og afsavn; om blodsbånd og bedstefædre i kamp for hver sit fædreland og om skove, søer og dyr. Oplev hende live i Turbinens Lounge i efteråret.

Mirja Klippel fra Finland er ved at vinde stor indpas på folk-scenen i Danmark. I 2016 blev hun kåret som “Årets Sangskriver” ved Danish Music Award Folk for debutalbummet ‘Lift Your Lion’, hun har udgivet med den anerkendte danske guitarist Alex Jønsson.

Klippels stemme er dyb og længselsfuld, og sangene tungt funderet i det poetiske og melankolske med temaer som vild natur, næstekærlighed og følelsen af ikke rigtigt at høre til nogle steder. Sammen med den danske guitarist Alex Jønsson skaber hun et knitrende musikalsk univers i konstant bevægelse med åbne akkordprogressioner og smukke melodier, der sender tankerne på vandretur ud i de finske skove.

I de senere år har Mirja Klippel turneret i Danmark, Tyskland, Grønland, Schweiz, Finland og Sverige. Hun mestrer forskellige instrumenter som klaver, guitar og den såkaldte frame drum. Sammen med sin faste makker Alex Jønsson tryllebinder hun publikum i Turbinens lounge til oktober.