Marius Ziska (FO)

Live i Loungen
Onsdag 19. september 2018

Den færøske sanger og musiker Marius Ziska tager sine stærkt melankolske og melodiske sange med sig ind i Turbinens Lounge til efteråret, hvor den intime atmosfære omslutter sangerens musikalske univers og skaber et særligt udtryk i en live-koncert for et begrænset antal publikummer.

Marius Ziska fra Færøerne er først og fremmest en fremragende sanger, der leder tankerne hen på navne som Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klar melankolsk grundtone,  utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det velspillende og sammentømrede band, der består af nære venner fra hans færøske hjemegn.

Ziska fik med den seneste albumudgivelse ‘Home/Heim’ sit store gennembrud på Færøerne. Pladen udkom samtidig i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser. Bandet har netop lagt sidste hånd på opfølgeren ‘Portur’ – et album som mere end nogensinde har en international sound, men med færøske tekster, hvilket giver et helt særligt twist.

Første single ‘Silvurlín’ udkom i januar og har fået en fin modtagelse på både P6 Beat og P4 i Danmark, og i februar spillede bandet en meget vellykket danmarkstour. ‘Portur’ rammer gaden den 15. juni, så der er mulighed for at forberede sig på færingens univers inden intimkoncerten i loungen.

Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for ‘Årets Sanger’ og en for ‘Årets Sang’ med singlen ‘Going Home’. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør og journalist Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR-dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.