Manfred Mann’s Earth Band

Søndag 24. april 2022

Der er symfonisk og jazzet prog-rock, når legendariske Manfred Mann's Earth Band spiller første live-koncert på Værket i Randers nogensinde – og giver os genhør med deres store hits som 'Blinded By The Light' og 'The Mighty Quinn'.

Den sydafrikanske musiker Manfred Mann har gennem mere end 60 år ved musikken positioneret sig som et unikt musikalsk ikon. Fra at starte Sydafrikas første rock ‘n’ roll-band, The Vikings, i sine unge dage i Johannesburg i starten af 60’erne og blev med årene kun overgået af The Beatles i antal hits i England med bandet Manfred Mann.

Senere skabte keyboard-virtuosoen Mann så Manfred Mann’s Earth Band, der har storhittet verden over med nyfortolkninger af musikalske kollegaers store sange. Som Bob Dylans ‘The Mighty Quinn’ og ‘You Angel You’ og især Bruce Springsteen-sangene ‘Blinded By The Light’, ‘For You’ og ‘Spirits in the Night’.

Stilen er progressiv og klassisk rock, som vi kender og elsker den fra 60’erne og 70’erne – og live skinner Manfred Mann’s Earth Bands jazz-påvirkninger tydeligt igennem i et legesygt og improviserende univers.

Eller som en GAFFA-anmelder noterede sig ved en femstjernet live-koncert i 2014:
– Jeg gad nok vide, hvor meget af det, jeg var vidne til, der var planlagt, og hvor meget, der var improviseret. Det hele lød enormt rutineret og veltilrettelagt, men samtidig var der en friskhed over musikken og bandets bevægelser på scenen, der fik denne aften til at virke ganske unik. – GAFFA

Glæd dig til Manfred Mann’s Earth Band på Værket i 2022!