Lisa Ekdahl

Torsdag 9. maj 2019

Den svenske sangerinde og komponist med den fine og skrøbelige stemme Lisa Ekdahl besøger Værket til foråret, hvor hun fejrer 25-året for sin forrygende selvbetitlede debut, der gav fans kæmpehittet 'Vem Vet´ blandt andet.

Svenske Lisa Ekdahl strøg ind i skandinavisk stjernestatus som følge af debutalbummet ‘Lisa Ekdahl’ fra 1994, da en repræsentant fra pladebranchen faldt over den daværende 23-årige baggrundsvokalist og tilbød hende en pladekontrakt. Det blev til ‘Lisa Ekdahl’-albummet, der har solgt over 800.000 eksemplarer i hjemlandet Sverige, og som bl.a. indeholdt megahittet ‘Vem Vet?’, der også gik sin sejrsgang her i landet.

Sangerinden er i særdeleshed kendt for sin udtrykfulde skrøbelighed i musik, den smidige stemme og for indtil videre ti studiealbums, og for debuten, der i 2019 kan markere sine 25 år på kloden indkasserede Lisa Ekdahl hele tre såkaldte svenske Grammy-awards. Ekdahl bevæger sig rundt i et grænseland af popmusik og swingende jazz, og herhjemme er hun især også kendt for Lars H.U.G-duetten Backwards fra 1996 og for sine jazz-plader med Peter Nordahl Trio.

Den 9. maj får Værket fornemt besøg af den svenske jazzsangerinde, der markerer jubilæet i Store Sal ved at spille hele debutpladen i sin fulde længde, hvorefter hun binder karrierens start sammen med nutiden og de spritnye sange fra sit seneste album – novembers engelsksprogede More of the Good – ved hjælp af et gammelt lykkehjul og lader derved sætlisten være op til lykkens gudinde denne forårsaften.