Kraggerud og Vivaldi

Torsdag 5. august 2021

Antonin Vivaldi: De fire årstider
(efterår – vinter – forår – sommer)
Henning Kraggerud: Equinox
(aften – nat – morgen – eftermiddag)
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3

Der opstod en helt særlig magisk stemning mellem solisten, orkestret og publikum, da den norske violinist Henning Kraggerud i 2008 og 2009 stod på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Derfor er det med stor glæde, at Kammerorkestret igen har Henning Kraggerud som solist ved den store fejring af orkestrets 75 års jubilæum, der med et corona-års forsinkelse spilles i august 2021. Billetter købt til jubilæumskoncertens oprindelige dato gælder uden ombytning.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider, der sættes i relief af Kraggeruds egen komposition – Equinox – der som en parallel til årstiderne beskriver de fire tidspunkter på døgnet – aften, nat, morgen og eftermiddag. Efter pausen dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3 – med tilnavnet “den heroiske” – der var stærkt inspireret af den franske revolutions idealer om frihed, lighed og broderskab.

Henning Kraggerud er i dag efterspurgt på de store scener og koncertsale som både violinist, dirigent og komponist. Han er kunstnerisk leder af Arctic Philharmonic Chamber Orchestra i Tromsø, men spiller jævnligt koncerter rundt omkring i det meste af verden. Kraggerud har optrådt med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg og Deutsches Symphonie Orchester.

Som både violinist og bratschist spiller Henning Kraggerud jævnligt på store festivaler og i koncertsale som Wigmore Hall i London og Berliner Konzerthaus, og han har gennem årene samarbejdet med musikere som Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Jeremy Menuhin.

Jubilæumskoncerten er støttet af:
Randers Eventsekretariat, Statens Kunstfond, Randers Kommune, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Sparekassen Kronjylland, Lemvigh-Müller Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond,  Koda Kultur og Fonden Harmonien.