Kim Larsen – Det store K

Fredag 30. september 2022

Glæd dig til en forrygende aften fuld af anekdoter og god musik, når der venter indblik i Kim Larsens maskinrum gennem 30 år fra nogle af dem, der spillede og arbejdede sammen med ham.

Bassist, musiker og forfatter Henning Pold var i en årrække Kim Larsens højre hånd og musikalske legekammeret. I 2019 udgav han den anmelderroste bog ‘Det store K’, der også danner udgangspunkt for denne underholdende aften, hvor du har mulighed for at høre, når Henning beskriver sit musikalske parløb gennem tre årtier med Kim, fortæller anekdoter og byder på lydklip. Der bliver desuden mulighed for at stille spørgsmål og ikke mindst høre en masse af den gode Kim Larsen-musik, spillet af flere af de musikere, der samarbejdede med Kim Larsen op gennem årene nu forenet i bandet Sponfun (iøvrigt navngivet af Larsen himself).

Om aftenens koncert siger Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

Den mest interessante bog ud af de mange, der kom i kølvandet på Kim Larsens alt for tidlige bortgang, er – bortset fra Kims egen – Henning Polds ‘Det Store K’. Her fortæller Bellami- og Bell*star-bassisten personligt og indgående om samarbejdet med mesteren på de helt store plader (Midt om natten, Forklædt som voksen, Kielgasten mm.), og denne aften på Turbinen bliver det muligt at høre historierne – og sangene – fra manden selv.

Sangene fra den periode har i dén grad været soundtracket til min barndom, og jeg glæder mig meget til at høre historierne bag de udødelige klassikere. Samt at høre dem fremført af en af de oprindelige ophavsmænd.

Holdet bag
Henning Pold – bassist og sanger
Kim Larsens samarbejdspartner/højrehånd (1978-1995) på album som: PERSONNUMMERALBUMMET, MIDT OM NATTEN, KIM I CIRKUS, FORKLÆDT SOM VOKSEN, YUMMI YUMMI, TARZAN MAMA MIA, KIELGASTEN, WISDOM IS SEXY, GULD OG GRØNNE SKOVE.
Forfatter til bogen,
DET STORE K-Kim Larsen, en musikalsk rejse gennem tre årtier.

Søren “SPONDEX” – sang og guitar
Rytmeguitarist og sanger i Kim Larsens “fritidsorkester”, 1992-1993.
Søren SPONDEX er med sine personlige fortolkninger af Larsens sange, fra VÆRSGO’ til 80’ernes store sange i en klasse for sig.

Morten “HUBA” Madsen – trommer og sang
Trommeslager i Larsens “fritidsorkester” 1992-1993.
Medlem af orkesteret, Kim Larsen og BELL*STAR, 1993-1995

Robin Pold – trommer og janitshar
Mangeårig analytiske fortolker af Larsens rytmiske univers.
Trommeslager i barndomsvennen Sylvester Larsens orkester.

Thomas Nielsen – guitar og sang
Diplomeksamen fra Odense Rytmiske musikkonservatorium.
Guitarvirtuosen som fuldender “indpakningen” af Larsens sange, præsenteret af bandet Sponfun.
Ligeledes guitarist i Sylvester Larsens orkester, Nåleøjet.