Jonny Hefty & Jøden – 20-årsjubilæum

Lørdag 8. februar 2020

De to gamle drenge kan i 2020 fejre 20 år sammen - og det har de tænkt sig at gøre med alle dem, der har lyttet, skålet, skrålet og festet med dem gennem tiden, på Turbinen 8. februar.

‘Hvis du spør’, hvor vi skal hen, så siger vi bar’: Deruda’. Og deruda er det gået i nu 20 år for Michael ‘Jøden’ og Jonny ‘Uden H’ Hefty, der første gang slog pjalterne sammen på nyklassikeren ‘Tryllebønnen’ fra den nu legendariske Hefty EP, ‘Hængerøv og Håndtegn’. Makkerparret turnerede landet tyndt på spillesteder og alt fra mindre festivaler til havefester. På P3 kunne de høres sammen i den satiriske børneradio-føljeton ‘Rockstarz’.

Jødens ‘Monkeyjuice’ fra 2007 sparkede dørene op til pladser på de større festivaler, mens drengene også stadig frekventerede de mindre og de skævere venues.
Jøden efterfølgende blev tv-vært og Hefty såkaldt “undergrundsborgmester” i Dobbelt A, men samarbejdet fortsatte. Målet var en fælles plade.

I 2013 landede ‘Den Fede’ så med ‘banger’ efter ‘banger’ som ‘Gamle Dreng’, ‘Kom Igen’ og ‘Tung Som En Sten’. Steffen Brandt og TV•2 tog dem med på tur, spillestederne rullede røgmaskinerne ud, og seere i TV2 Nords sendeområde kunne nyde de to ‘gamle drenge’ fræse Nordjylland rundt på en tandem Puch Maxi i fjernsynet.

Nu er Hefty og Jøden igen i studiet og arbejder på musik sammen og hver for sig. Men først skal der lige fejres porcelænsbryllup med fans og lyttere over hele landet med en omfattende tur ned gennem bagkataloget.

Med sig på touren har Hefty & Jøden taget de to Aalborg-drenge Mikkel Senior og DJ El Peligro.

Artist Talk
Inden koncerten på Turbinen kan du komme tættere på Jonny Hefty og Jøden i et lille, hyggeligt og intimt live-interview i Turbinens Lounge. Vi garanterer, det ikke bliver kedeligt, når musikjournalist og booker på Turbinen, Michael Gonzalez, tænder for mikrofonerne. Se mere her.