Jethro Tull

Torsdag 28. februar 2019

Sidste gang Jethro Tull gæstede Værket og Randers var til bandets 40 års jubilæum i 2008, og det er med stor fornøjelse og stolthed, at Værket nu igen kan præsentere en aften med en vandretur ned igennem et bagkatalog, der har gjort Jethro Tull til en af fakkelbærerne for den progressive rock.

Med numre som ’Aqualung’, ’Locomotive Breath’ og ’Cross-Eyed Mary’ i baggagen er der god grund til at glæde sig til, at prog-rock-legenden Ian Anderson og Jethro Tull kommer forbi Værket 28. februar i forbindelse med bandets 50 års jubilæumsturné.

Jethro Tull med Anderson i spidsen blev verdenskendte på at kombinere jazz, blues, folk og rock, og bandet har gennem dets 50-årige levetid vandret rundt blandt genrerne på deres mere end 30 studie- og live-albums, der har solgt over 60 millioner eksemplarer på verdensplan. Selvom Ian Anderson mestendels turnerer under eget navn nu, er jubilæet vigtigt at markere ifølge frontmanden, der er det eneste originale medlem tilbage i bandet.

– Jeg er ikke normalt en fødselsdags- eller jubilæumsfyr, men for en gangs skyld vil jeg heller ikke være en lyseslukker! Jeg værdsætter minderne fra de tidlige års Jethro Tull-repertoire (…) Og dette er en fejring af alle 33 bandmedlemmer, der har beriget bandet gennem tiden,” sagde Ian Anderson i forbindelse med lancering af turnéen.

Med sig har Ian Anderson taget: guitarist Florian Opahle, Scott Hammond på trommer og percussion, David Goodier på bas og John O’Hara på klaver, keyboard og harmonika. Det er samme band, som har spillet som ’Ian Anderson Band’ siden 2012. Vi glæder os til at byde dem og dig velkommen på Værket.