Jeff Beck (UK) – Ekstra koncert

Torsdag 30. juni 2022

Ekstra koncert: Guitarguden Jeff Beck tager sin højglanspolerede hvide Stratocaster med sig, når han indtager Store Sal på Værket. Men det er ikke det eneste, han tager med – med kommer special guest Johnny Depp, der udover sin skuespilkarriere også er en erfaren musiker.

Nogle mener, at man ikke skal møde sine helte. Men når chancen byder sig for at opleve en af verdens mest ikoniske guitarhelte, så er det altså bare med at komme ud af starthullerne.

Jeff Beck tager ud Europaturné over foråret og sommeren, og bor man i det jyske, er Værket det eneste sted, man har mulighed for at opleve ham, når han folder sin sublime bluesrock ud, hvis ikke man vil ud på en længere tur til København.

Det er intet mindre end over 50 års erfaring, der ligger i de øvede og magiske fingre, der glider op og ned ad gribebrættet, og som slår strengene an, når Jeff Beck spiller både egne sange og fortolkninger af andre store, klassiske guitarsange. Jeff Beck har ejet og spillet på et utal af seje guitarer i løbet af sin musikalske karriere, men han siger, at intet kan sammenlignes med at spille på en Fender Stratocaster, han siger bl.a.: ”My Strat is another arm, it’s part of me. It doesn’t even feel like a guitar at all. It’s an implement which is my voice.”

Gennem tiden har han fået overrakt otte Grammy-priser, han er i den øverste top af Rolling Stone Magazines liste over ’100 Greatest Guitarists of All Time’, og han er blevet optaget i Rock & Roll Hall of Fame hele to gange – først som medlem af Yardbirds og senere som solist.

Sidst Jeff Beck besøgte Danmark i 2018, var det i DR’s Koncertsal, hvor GAFFA’s koncertanmelder sendte 5 ud af 6 stjerner og følgende ord afsted: ”Sjældent har jeg set en mand spille guitar så let og behændigt, som vi andre tæller fingre. Bluesrock af den mest autentiske og teknisk mest sublime slags!

Lineup
Jeff Beck – guitar
Rhonda Smith – bas
Anika Nilles – trommer
Robert Adam Stevenson – keyboards

Special guest
Johnny Depp – guitar og vokal