Iggy & Ziggy-foredrag

Få billetter
Onsdag 1. juni 2022

Iggy og Ziggy genforenes i Randers, når journalist og forfatter Jan Poulsen holder et spændende musikforedrag om de to mastodonters musikalske virke og venskab sammen.

De mødtes første gang i 1971, men havde da allerede hørt om hinanden. Amerikanske Iggy Pop og britiske David Bowie. De var jævnaldrende og genkendte noget af sig selv i den anden, men efterstræbte også noget hos den anden. De måtte blive venner og blev det.

Frem til David Bowies død i 2016 var Iggy og Ziggy forbundet. Privat som venner, professionelt på adskillige plader igennem tiden. Bedst kendt – og mest mytisk – er årene i sidste halvdel af 1970’erne, hvor de flyttede sammen i en lejlighed i Vestberlin og skabte et vigtigt kapitel til rockhistorien med fire LP’er udsendt inden for bare ni måneder i 1977: David Bowies ‘Low’ og ’Heroes’ og Iggy Pops ‘The Idiot’ og ‘Lust For Life’.

De har dog indspillet plader sammen både før og efter Berlin, og de har turneret sammen, lige som de også – som alle gode venner – har hjulpet hinanden, når der har været brug for det, og det har der flere gange.

David Bowie og Iggy Pops ”fælles” liv og musik er omdrejningspunktet for et helt nyt foredrag, som forfatter Jan Poulsen har skræddersyet til Turbinens hyggelige Lounge som optakt til Iggy Pops kommende koncert på Værket.

Jan Poulsen har mødt David Bowie og Iggy Pop flere gange og blandt andet spurgt til deres venskab og samarbejde. Hør om det og meget mere i et spændende foredrag, hvor han også spiller udvalgte sange fra deres samarbejde igennem tre årtier.

Dyk med Turbinen ned i musikhistorien
I samarbejde med nogle af Danmarks bedste musikformidlere præsenterer Turbinen løbende en række spændende musikforedrag af musikjournalister og -eksperter, der har helliget deres tid og energi til at tage skridtet videre fra fan til fortæller. Sammen dykker vi ned i myterne, rockstjernehistorierne og de musikere og plader, der har været definerende for musikhistorien – og for os som publikum, fans og musikelskere.

I Loungens bløde lædermøbler kan du nyde en drink, mens du lader dig underholde og uddanne med myterne og rockhistorien i musikalske foredrag for de nysgerrige lyttere.

Se alle Turbinens foredrag her.