I sidste øjeblik

Få billetter
Onsdag 17. oktober 2018

Folketeatret

Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det” Piet Hein

Måske ville de tre aldrende veninder i denne komedie have ønsket, at de langt tidligere i livet havde taget den danske verdensdigter Piet Heins opfordring til efterretning. Det gælder nemlig om at have det sjovt, så længe, man kan, og det er først gået op for Marianne og hendes veninder Solvej og Anne-Louise ’I sidste øjeblik’.

Nu forsøger veninderne, der spilles af Sonja Oppenhagen, Susanne Heinrich og den folkekære revyskuespiller Lisbet Dahl, at besejre ensomheden og få det bedste ud af livets efterår på trods af alderdommens skavanker og udfordringer.

Tingene bliver sagt ligeud, når veninderne som sædvanlig mødes hos enken Marianne til en frokost og et efterfølgende slag bridge. På trods af en gensidig respekt som følge af et langt venskab er tonen barsk, og det er tydeligt, at de tre veninder er meget forskellige. Marianne er den dominerende, Solvej den flyvske, og Anne-Louise den mere forsagte, der har bøvl med maven og med manden derhjemme. Bag forskelligheden gløder dog venskabet og kærligheden, og veninderne ledsager hinanden gennem alderdommens sorger, erobringer og nye mandlige bekendtskaber.

Stykket er skrevet af den afdøde svenske forfatter Carin Mannheimer og bliver nu opført på dansk i Værkets Store Sal med instruktør Kasper Wilton ved roret. Han har tidligere instrueret den anmelderroste succes ’Døden i Venedig – drengen i Venedig’ og den Reumertvindende ’Bang og Betty’, mens scenograf Marianne Nilsson er en af landets mest erfarne.

Manuskriptforfatter: Carin Mannheimer
Oversættelse: Sebastian Dorset
Instruktør: Kasper Wilton
Scenograf: Marianne Nilsson
Medvirkende: Lisbet Dahl, Sonja Oppenhagen, Susanne Heinrich, Joen Bille, Søren Bang Jensen, Jeanette Binderup-Schultz