I frit forfald

Lørdag 14. oktober 2023

Tag med på en humoristisk forståelsesrejse ind under den halvslidte midaldrende hud – med Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jacob Weble som mændene på scenen.

Hvem er den moderne, umoderne mand? I dette teaterstykke når vi at få et sidste portræt af den midaldrende, hvide og ciskønnede mand, inden han på tynde, behårede og hvide stikkelsbærben vakler ud i glemslen sammen med dinosauren, muligvis allerede før isbjørnen.

For er der krise eller overskud? Er han i topform eller fedladen og opgivende. Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jacob Weble hylder i forestillingen ’I frit forfald’, den midaldrende mand, der står med den sidste tredjedel af livet foran sig. Hvordan navigerer man, når verden handler om MeToo og følelser, som man ikke har. Når familiens børn bliver voksne og konen bliver til en eks, og der er nye koner, kærester og elskerinder. Tag med på en dannelses- og forståelsesrejse ind under den halvslidte og slappe hud på den midaldrende mand.

De tre herrer bakkes op af et hold stærke kvinder i kulissen bestående af blandt andre Lise Baastrup som manuskriptkonsulent, instruktør Birgitte Næss-Schmidt og scenograf Kirsten Brink. Birgitte Næss-Schmidt udtaler:

“Der var tre overvejende årsager til, at jeg med det samme sagde ja til at instruere forestillingen, og det var Jacob Weble, Troels Malling og Kristian Holm Joensen. Jeg har arbejdet med alle tre før gentagne gange, og vi deler samme humor og hang til poesi og melankoli. Jeg glæder mig til debatter undervejs i processen og til at indgå i et projekt, hvor alle sætter egne erfaringer på spil for at opnå det ærligste resultat af det at være i frit forfald.”

Holdet bag
Manuskript: Jacob Weble
Instruktør: Birgitte Næss-Schmidt
Medvirkende: Troels Malling, Kristian Holm Joensen og Jacob Weble


Kender du Randers Teaterforening?
Lær dem bedre at kende ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev – og så kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor de blandt andet lægger en masse godt materiale ud om sæsonens forestillinger.