Harpen

Onsdag 9. februar 2022

Opdatering: På grund af sygdom erstattes Carl Nielsens Lille Suite for strygere af en Duet for to violiner af Carlo Tessarini og Edvard Griegs Vuggevise.


Carlo Tessarini: Duet for to violiner op. 15 nr. 1

Edvard Grieg: Vuggevise

Frederik Rung: Serenade op. 31

Per Nørgård: Consolazione – Flos ut Rosa

Anders Koppel: Harpekoncert (uropførelse)

Tine Rehling debuterede som harpenist i 1993 og har siden givet en lang række koncerter i Europa, USA, Kina og Australien. Hun har optrådt på festivaler i Sverige, Estland, Rusland, Polen, Irland og på Hawaii, og hun har flere gange været solist og kammermusiker ved Rio Harp Festival i Brasilien. Tine Rehling har samarbejdet med en lang række musikere og komponister som solofløjtenist ved DR Symfoniorkestret Ulla Miilmann, solocellist Henrik Dam Thomsen, saxofonisten Benjamin Koppel og jazzpianisten Thomas Clausen.

Sammen med Randers Kammerorkester uropfører Tine Rehling en ny harpekoncert af Anders Koppel, der foruden sit virke som komponist også har haft en lang karriere som musiker i bl.a. Savage Rose og gruppen Bazaar. På programmet med udelukkende danske komponister står også Per Nørgards “Light of a Night”, der er inspireret af The Beatles’ Blackbird, Frederiks Rungs romantiske Serenade og Carl Nielsens Lille suite for strygere. Koncerten arrangeres i samarbejde med Brage.