Giselle-foredrag – Kan man dø af et knust hjerte?

Onsdag 30. januar 2019

I forbindelse med Det Kongelige Teaters Danmarksturné med balletten Giselle inviterer Værket og Det Kongelige Teater til et foredrag om det, som kunsten i mange år har ment: Kan man egentlig dø af et knust hjerte?

Det Kongelige Teater og Museum Overtaci har teamet op med kulturformidler Anne Valbjørn Odgaard og inviterer til et gratis foredrag om de knuste hjerters historie i Søjlesalen på Værket. Kan man egentlig dø af et knust hjerte? Videnskaben siger “ja”, og hvert år dør en lille håndfuld mennesker af det, man kalder ‘knust hjerte-syndrom’. Det skal vi kigge nærmere på i det gratis foredrag med kulturformidler Anne Valbjørn Odgaard. Hun tager udgangspunkt i historien om Giselle, som drives til vanvid af kærligheden.

Giselle havde premiere første gang i 1841: Hvordan så man på det knuste hjerte dengang? Madame Bovarys knuste hjerte afskrives som hysteri i Gustave Flauberts store klassiker fra 1857, Shakespeares Ofelia blev i tiden et udbredt billede på den sørgende, gale kvinde, og man kunne simpelthen blive indlagt på sindssygeanstalt med knust hjerte.

Kom med på en rejse i de knuste hjerters historie både i kunstens og virkelighedens verden i Søjlesalen 30. januar kl. 19.30. Fri entré uden billet, begrænset antal pladser efter først til mølle princippet.

Læs mere om Giselle-forestillingen her, og husk, du inden forestillingen kan komme til åben træning med de dygtige dansere fra Det Kongelige Teater. Der er fri entré og mulighed for at købe kaffe og kage. Se mere her.