FrokostJazz – Loveless Blue Jazz Quintet

Lørdag 28. oktober 2023

Værket kombinerer forkælelse til øregange og gane med FrokostJazz, når der er jazzkoncert og lækker frokost i Foyeren.

Loveless Blue Jazz Quintet er et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere. Repertoiret er kendte og mindre kendte jazz-standarder, spirituals og gospel fortolket med en umiskendelig blå tone og en udadvendt energi, der afspejler musikernes baggrund.

Sangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men har samtidig en dyb kærlighed til de tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere.

Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band, hvor han også komponerer og producerer. Har backet en lang række danske og internationale topartister, både live og på TV. Udgav i 2018 album med egne numre.

Saxofonisten Niels Mathiasen medvirker som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år, og turnerer med bl.a. Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup All Stars.

Trommeslageren Jens Kristian Dam spiller i Mike Andersen Band og HP Lange Big Gumbo, og er ikke mindst first call-trommeslager i en bred vifte af genrer. Idémanden bag dannelsen af LBJQ.

Kontrabassisten Jørgen Nielsen har i mange år været en aktiv medspiller på den danske rockjazz og blues-scene som medlem af bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband.

Lineup
James Loveless – vokal
Niels Mathiasen – tenor sax
Kristian Fogh – piano
Jørgen Nielsen – bas
Jens Kristian Dam – trommer


Kom med til vores hyggelige og traditionsrige FrokostJazz, hvor du først får serveret en lækker frokosttallerken fra Restaurant Madværket, og dernæst kan læne dig tilbage og nyde en fabelagtig jazzkoncert på Foyerscenen.