Foredrag – Volbeat v/Steffen Jungersen

Live i Loungen
Onsdag 31. oktober 2018

Den garvede rockjournalist og tidligere rockredaktør på BT, Dr. Rock alias Steffen Jungersen, fylder Turbinens lounge med et rocket foredrag om det danske heavy band med den særlige lyd og den fascinerende succeshistorie Volbeat, der i øjeblikket høster kæmpe international succes, og som Jungersen har fulgt tæt helt fra deres begyndelse på Midtsjælland.

“De er blevet et verdensnavn, og hvad bedre er: de har opnået dét, de har, på den hårde og gammeldags facon. Takket være hårdt og målrettet arbejde for folket, som siden blev fans (…) Volbeat er ægte. De er vores. Og i dag synger fans af den grund med på “Sad Man’s Tongue” fra Søllerød til Sacramento, fra Offenbach til Osaka og fra Helsinki via Hundested til Huelva. Det ligner et langt eventyr, og det er et langt eventyr.”

Sådan skrev rockjournalist, anmelder og foredragsholder Steffen Jungersen aka Dr. Rock om det danske rockband Volbeat allerede i 2013. Siden er succesen for bandet vokset endnu mere, og de er blevet et af verdens største heavy bands. Jungersen har fulgt dem og forsanger Michael Poulsen tæt hele vejen igennem, og der er derfor heller ikke noget at sige til, at hans foredrag om Volbeat, “Fra Midtsjælland til Madison Square Garden”, officielt har fået et par anerkendende djævlehorn opad fra bandet selv samt stemplet “Volbeat-godkendt” på sig.

Til efteråret tager rockconnoisseur Steffen Jungersen så al sin Volbeat-viden og den unikke indsigt, han har, i kraft af sit lange og personlige kendskab til bandet, med sig ind på Turbinen og holder sit foredrag live i loungen i de hyggelige og intime omgivelser. Kom med på et tungt ridt i det danske heavy bands univers gennem en personlig og til tider nådesløs fortælling, og genhør udvalgte numre fra Volbeats velvoksende bagkatalog, der ifølge veteranen Jungersen selv, hører til blandt de allerstørste i rockens hellige haller.

Rockjournalist, anmelder og foredragsholder Steffen Jungersen har fulgt den danske og internationale rock- og metalscene igennem mange år. I 2013 forlod han avisen BT og posten som rockredaktør gennem mere end 20 år og startede sit eget uafhængige rock-nyhedssite.