En liedaften med lied-duo Vis Westergaard

Tirsdag 6. juni 2023

Francine Vis og Christian Westergaard er en af Nordens mest efterspurgte lied-duoer. De var vindere af Copenhagen International Lied Duo Competition i 2015, og deres samarbejde er karakteriseret ved en dyb fælles musikalsk forståelse, en fortrolighed med stil og sprog indenfor kunstsang-repertoiret og opfindsom og spændende programlægning.

Mezzosopranen Francine Vis er født og opvokset i Holland og har studeret på konservatoriet i Amsterdam og på Operaakademiet i København. Hun har sunget Cherubino i Figaros Bryllup på Det Kongelige Teater og titelrollen i Carmen på Den Jyske Opera. Ligeledes har hun optrådt på den Hollandske Nationalopera i Amsterdam, og hos operakompagniet Silbersee, hvor hun både dirigerede og sang musik af bl.a. Ligeti. Herudover har hun sunget på Kungliga Operan i Stockholm og været solist med Concertgebouw orkester, Concerto Copenhagen, Aalborg, Malmö, Helsingborg og Sønderjyllands symfoniorkester.

Pianisten Christian Westergaard er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Niklas Sivelöv og har slået sit navn fast som partner for en række førende nordiske sangere. Foruden flittig koncertvirksomhed i Danmark har Christian Westergaard spillet koncerter flere steder i Europa, blandt andet i Wigmore Hall og Musikhalle Hamburg. Han er grundlægger og kunstnerisk leder af Liedkompagniet, som har sat fornyet fokus på dansk liedkunst af komponister som Peter Heise og Herman D. Koppel. Christian Westergaard er ansat som adjunkt ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og er blandt andet blevet tildelt legater fra Van Hauen og Sonnings Musikfond.