En aften med de stærke kvinder fra Matador

Søndag 19. februar 2023

– et live talkshow med Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen & Sonja Oppenhagen

Nu kommer det forrygende og voldsomt roste live talkshow med de stærke kvinder bag de elskede kvinderoller Ingeborg, Maude, Agnes og Vicki til Værket!

Vi kender alle tv-serien Matador, skabt af Lise Nørgaard og Erik Balling, der oprindeligt blev vist på Danmarks Radio i årene 1978-1982, og som siden med kæmpesucces er blevet genudsendt hele syv gange. Og vi kender i særdeleshed alle sammen de fire forrygende kvinder fra serien, nemlig Ghita Nørby (Ingeborg Skjern), Malene Schwartz (Maude Varnæs), Kirsten Olesen (Agnes Jensen) og Sonja Oppenhagen (Victoria ”Vicki” Hackel/Arnesen), der i selskab med filmanmelderne og forfatterne Christian Monggaard (Information) og Jacob Wendt Jensen (Jyllands- Posten), vil samtale om deres liv med Matador og samarbejdet med Lise Nørgaard og Erik Balling.

De fire skuespillerinder bag de velkendte karakterer lader sig velvilligt udspørge live på scenen af de to Matador-eksperter, der har skrevet et kæmpeværk om Matador – en 436 sider lang coffee table-bog om tv-fænomenet, som igen og igen fanger nye seere ind. Det bliver således en snak om skuespillernes respektive roller og arbejdet med at finde ind til kernen af Maude, Ingeborg, Vicki og Agnes samt udviklingen af deres karakterer gennem serien – og ikke mindst hvad Matador har givet dem hver især med i bagagen i deres videre og yderst flotte karrierer på både de skrå brædder, film og naturligvis tv.