EM 5-Kegler Billard

Torsdag 4. aug. 2022 - søndag 7. aug. 2022

Kom og oplev en af billardsportens flotteste og mest ekvilibristiske billard-discipliner, når Den Danske Billard Union står som vært for Europamesterskaberne i Ridehuset.

Den Danske Billard Union (DDBU), Randers og Sport Event Denmark afholder Europamesterskabet i en af billardsportens flotteste og mest ekvilibristiske discipliner: 5-Kegler i Ridehuset på Værket fra torsdag 4. – søndag 7. august 2022.

Der kommer 48 spillere fra 15 nationer – heriblandt fem danskere med gode medaljechancer – der dyster om at blive Europamester i 5-Kegler.

Sammen med Europamesterskabet afholdes desuden det første officielle Danmarksmesterskab i Skomarbillard.

Der er gratis adgang alle dagene, og alle er velkomne til at se nogle af Europas, og dermed verdens bedste, 5-Keglespillere i aktion.

”EM i 5-Kegler Billard i Randers bliver en stor oplevelse, såvel organisatorisk som spillemæssigt. DDBU ser frem til, at vi igen, sammen med Randers og Sport Event Denmark, blænder op for billard i verdensklasse i Danmark. Randers og Værket er blevet valgt som spillested på grund af den store succes VM i 3-Bande Carambole samme sted blev i november 2019 med over 50 timers live TV på TV-2 Sport”, siger Torsten Danielsson, Formand for Den Danske Billard Union.

Idéen er at skabe en helt særlig stemning, hvor sporten, historien og kulturlivet møder hinanden. Ridehuset, der er bygget i billardsportens barndom i 1887 og oprindeligt var dragonkaserne for kong Christian X, er en perfekt platform til at skabe den stemning.

Se nærmere info på: www.ec-5-pins.com, der løbende bliver opdateret med spilleplaner osv.