Elvis Costello & Steve Nieve in concert

Fredag 15. september 2023

Den genre-legesyge musiklegende Elvis Costello kommer til Værket til efteråret – og han tager sin musikalske legekammerat gennem mere end 40 år, Steve Nieve, med. Det bliver stort!

Den britiske superstjerne Elvis Costello, med det borgerlige navn Declan Patrick MacManus, har benene godt og grundigt plantet i showbusiness – og der er langt fra plads her til at liste alt det op, som han har haft sine talentfulde fingre i, siden han startede sin karriere for mere end 50 år siden.

Elvis Costello har indgået i et væld af spændende samarbejder på kryds og tværs i både film-, tv- og musikbranchen, han har haft sit eget talkshow, og så har han forfattet en mursten af en 600-siders memoir, ’Unfaithful Music & Disappearing Ink’. Men det er det store musikalske aftryk, Costello har sat på verden, der har gjort ham til den legende, han er, med over 600 udgivne sange og kompositioner til både eget brug og til andre store kunstnere indenfor nær sagt alle genrer.

Han har bl.a. komponeret sange for Roy Orbison, Chet Baker, Dusty Springfield og Johnny Cash, og har skrevet sange med Loretta Lynn, Aimee Mann, Kris Kristofferson, Carole King og sin kone, Diana Krall. Hans mest længevarende sangskrivningssamarbejde har været med nyligt afdøde Burt Bacharach, der bl.a. resulterede i en Grammy Award for sangen ’I Still Have That Other Girl.

Når Costello lægger vejen forbi Værket har han sin musikalske legekammerat gennem mere end 40 år, Steve Nieve, med som har spillet keys i bandkonstellationerne Elvis Costello & The Attractions og Elvis Costello & The Imposters. Både Steve Nieve og Elvis Costello er optaget i The Rock and Roll Hall of Fame for deres tid sammen i The Attractions. Costello er desuden optaget i The Songwriter’s Hall of Fame, han har modtaget to æresdoktorgrader i musik, og så er han tildelt Order of the British Empire for sit musikalske virke.

De to herrer har du nu den udsøgte fornøjelse af at kunne opleve live, når de gæster Værket – så kom og vær med, for de spiller kun hos os og i København!