398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Ekstra
Fredag 28. februar 2020

Oplev et unikt, åbent og rystende barskt foredrag fra den danske fotograf Daniel Rye om, hvordan han i 13 måneder sad som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i den syriske by Raqqa.

Den daværende 24-årige fotograf Daniel Rye blev under en fotoreportage i Syrien i 2013 kidnappet af terrororganisationen Islamist Stat. I de efterfølgende 13 måneder oplevede den unge fotograf sult og tortur og slap som det sidste gidsel levende ud fra det Islamisk Stats berygtede fængsel i Raqqa, Syrien. Efter løsladelsen 19. juni 2014 begynder IS at henrette Daniels medfanger – én efter én. Blandt andet amerikaneren James Foley, som blev en nær ven af Daniel under fangenskabet, og det var også Daniel, der måtte viderebringe den sidste afsked til familien. Et “brev” han fik overbragt mundtligt og memorerede.

Nu tager Daniel Rye rundt om i verden og fortæller om sin historie som gidsel hos Islamisk Stat. Og til efteråret kan han opleves i Værkets Store Sal med en åbenhjertig, ærlig og rystende beretning om et 13 måneders langt mareridt. Kom tættere på, hvordan Daniel Rye overlevede tortur og fangenskab, og hvordan hans familie i Danmark iværksatte en indsamling for at kunne betale løsesummen. Og ikke mindst hvad det vil sige at vende hjem til hverdagen efter sådan en oplevelse.

Daniels 13 måneders lange rædsel er også skildret i journalist Puk Damsgårds bog ‘Ser du månen, Daniel?’ fra 2015.