Dorthe Gerlach / Tobias Rahim

Torsdag 18. august 2022

Randers Festuge inviterer til gratis 2-i-én-koncert med Dorthe Gerlach og Tobias Rahim på Værkets Amfiscene.

Dorthe Gerlach og Tobias Rahim har på hver deres måde taget danskerne med storm – og nu kan årets festugegæster se frem til at opleve dem begge til en forrygende 2-i-én-koncert, hvor de spiller hver deres sæt.

Dorthe Gerlach
Dorthe Gerlach blev opdaget som 17-årig, da hun sang på gågaden i Randers. Det blev starten på både ægteskab og en succesfuld karriere sammen med guitaristen Michael Hartmann i den ambitiøse duo Hush. Som soloartist er det både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille og sårbare – men også det store og buldrende.

I et univers af halvelektronisk melankopop leverer den karismatiske sangerinde altid en energisk og tryllebindende optræden, som sætter sig fast i mindekartoteket. Hun har lige siden det første soloalbum i 2015 skabt et på en gang drømmende og ærligt musikalsk univers med sine danske sange. Senest i 2021 med udgivelsen ‘Krigerhjerte’, hvorfra singlen ‘Plastiksvanebåd’ gik i fast rotation på P4.

Bonus til ørerne
Vil du have et par gode råd om musikbranchen eller blot høre om Dorthe Gerlachs musikerfaringer, kan du lytte til det underholdende afsnit, hvor hun besøger Andreas Odbjerg og Mads Julius Dyrst i podcasten ’Odbjergs Orakler’ (varighed: ca. 1 time).

Tobias Rahim
Udsolgte koncerter, millioner af streams og uundgåelige radiohits; 2021 blev året, hvor Danmark for alvor forelskede sig i Tobias Rahims forførende lyrik, euforiske lyd og fængslende visuelle univers i form af bl.a. kæmpehittet ’STOR MAND’, som han sammen med Andreas Odbjerg vandt ’P3 Lytterhittet 2021’ for.

Catchy melodier og charmerende leveringer. Tobias Rahim er en kunstner, som skaber sit helt eget rum, hvor han leger med ærlige følelser og poetisk, grænsesøgende lyrik tilsat et æstetisk, ofte provokerende, men smukt udtryk. Det er et frirum, hvor der er plads til tabuer, politiske budskaber, fest, humor, sex og ulykkelig kærlighed.

Sange som ’Costa Del Sol Til København’ og ’Jesus’ vidnede hurtigt om en artist, man ikke bare kunne sætte i bås. Og den efterfølgende udgivelse af debutalbummet – og kortfilmen – ’NATIONAL ROMANTIK 2021’, gjorde, sidste år, Tobias Rahim til et af de varmeste og mest interessante nye navne i dansk popmusik.

Bonus til ørerne
Vil du høre, hvordan Tobias Rahim fik idéen til at lave det politiske countrynummer ’Jesus’? Så lyt med i dette afsnit af DR-podcasten ’Splittet til atomer’ (varighed: 21 minutter).