Djøf med løgn 3, Borgen

Fredag 9. marts 2018

Humor mod politikerlede! Per Helge Sørensen er tilbage med et nyt show. Først fik han folk til at klukle af beskrivelserne af bureaukratiet i styrelsen, siden det kommunale. Nu tager han fat på den politiske højborg - "borgen".

Til sit kommende onemanshow “DJØF MED LØGN 3, BORGEN” har Per Helge Sørensen hentet handling og inspiration i magtens absolutte centrum, Christiansborg, blandt politikerne, embedsmændene og journalisterne.

Det er efterhånden over tre år siden, at Per Helge Sørensen lagde titlerne som bureaukrat og embedsmand bag sig og skiftede dem ud med “komiker” på visitkortet. Med sine historiefortællinger, der tager udgangspunkt i erfaringerne fra jobs i det offentlige, bruger Per Helge humor og satire til at fortælle om strukturelle og bureaukratiske problemer i samfundet.

“Jeg vil prøve at lave politisk satire på en ny måde. Jeg har kender det politiske system indefra. Jeg ved hvordan strukturerne i det politiske system i mange tilfælde er skyld i, at det hele kan virke så idiotisk, når man ser det udefra”, siger Per Helge Sørensen og tilføjer:

“Jeg kender processerne i ministerierne. Det virker jo ofte totalt fjollet, når man ser det politiske spil udefra. Med mit nye show vil jeg forsøge at mindske politikerleden, ved at give folk en insiderviden om at det er systemet og ikke politikerne den er gal med”.

Per Helge Sørensen kan historier om fx en spindoktor, der engang sagde til en minister, at denne havde været langt mere positiv og idéalistisk i begyndelsen af sin ministerperiode – altså dengang fremstod ministeren stadig “dejlig folkelig”, mest af alt fordi han ikke fattede en brik af, hvordan virkeligheden i det politiske system er.

“Politikerne er jo også kun mennesker, og når de pludselig får viden, så finder de ud af, at mange af deres forslag enten er ulovlige, imod EU’s regler eller alt for tunge at gennemføre økonomisk. Derfor bliver der talt så meget udenom, når vi ser politikerne optræde i nyhedsudsendelserne, og for vælgerne virker politikerne utroværdige og komiske”, forklarer Per Helge Sørensen.

Som han ser det, er Borgen i virkeligheden ikke så forskellig fra almindelige menneskers arbejdspladser.

“Politikere er jo også bare en slags chefer, der sidder og væver på møderne, fordi de først så papirerne en halv time før, mødet gik i gang. Og som meget hellere vil snakke om den geniale idé, de fik på vej ind i ministerbilen, end det komplicerede bureaukratforslag, som står i papirerne. Hvis jeg kan få folk til at grine af systemet, så tror jeg, vi er kommet lidt tættere på en forståelse af politikerne og den hverdag, som de lever i”, siger Per Helge Sørensen.