Den Evige Melodi

Onsdag 11. marts 2020

Francis Poulenc:
Trois Mouvements Perpétuels for nonet

Louis Spohr:
Nonet

Franz Schubert:
Kvartetsats i c-mol

Anton Bruckner:
Strygekvartet i c-mol

Bruckner komponerede store monumentale symfonier, men viser sig i nogle få enkelte glimt også i kammermusikken. På samme måde som i symfonierne arbejder han i sin Strygekvartet med instrumenternes mange farvepaletter og udforsker strygernes særlige tætte, mørke og varme klang.

Efter wienerklassikken var Spohr på vej mod en ny romantisk tidsalder men med stærke rødder i Mozarts musik. Nonetten udvikler sig i begyndelsen som en fredelig naturromantisk skovtur, men i finalen trækker Spohr proppen af champagneflasken og hælder boblende toner ud i en sats fuld af godt humør og lystig lethed.

Inden Spohr og Bruckner skærer Poulenc i “tre uendelige satser” alt det overflødige væk til fordel for det helt enkle, lette og gennemsigtige.

Koncerten indeholder desuden Franz Schuberts Kvartetsats i c-mol, som Schubert komponerede som første sats til en strygekvartet, der aldrig blev afsluttet. Måske blev alt, hvad Schubert havde på hjerte, sagt i denne ene intense sats.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort for sæson 2019-2020.