Claus Hempler

Få billetter
Lørdag 22. februar 2020

Claus Hempler har kufferten fuld af nye, smukke, danske sange, når han til foråret gæster Turbinen med sit band.

Den danske crooner, der også er kendt fra Fielfraz og Dicte/Hempler udgav i foråret sit første dansksprogede album, ‘Kuffert fuld af mursten’. På ni skarpe skæringer griller musikeren sig selv og gør status på sin tilværelse i slutningen af fyrrerne med et stort glimt i øjet og en venlig reminder om, at en lille snert af selvironi klæder de fleste.

Til februar kan Hemplers helt nye sange opleves live på Turbinen i Randers, når crooneren lægger vejen forbi spillestedet med sit band og har pakket kufferten fuld af de nye sange.

Claus Hempler selv beskriver tilblivelsen af den nye plade som en tilbagevenden til den fascination af at skabe musik, der definerede karrierens start. En nysgerrighed og fascination af eget materiale, han ikke har haft, siden han skrev sine første sange på drengeværelset på Fyn.

”I løbet af en måned havde jeg skrevet 17 sange. Det kom helt ubesværet. Jeg kunne fra start se, at jeg havde fat i noget med det danske sprog. Sådan er det, når man selv bliver fascineret af det, man laver. Jeg blev nysgerrig. Hvad bliver næste linje mon? Hold kæft hvor var det sjovt! Det er længe siden, jeg har haft det sådan,”

At sige, at anmeldere over hele landet har udtrykt begejstring for pladen er næsten en underdrivelse. ‘Kuffert fuld af mursten’ blev blandt andet kaldt “årets danske album” af Politiken.