Carpark North

Fredag 26. oktober 2018

Efter en varm modtagelse af Carpark Norths femte studiealbum ’Hope’ gør bandet sig nu klar til at tage på Danmarksturné i efteråret 2018, hvor de kommer til at besøge spillesteder i hele landet. Med sig har de den danske pop-rockgruppe The Grenadines.

Tilbage i 2001 singledebuterede Carpark North med ’There’s a Place’, og siden har landets rockfans fået den ene hitsingle efter den anden fra den hårdtslående trio. Sange som ’Human’, ’Transparent & Glasslike’ og ’32’ har alle været med til at forme det Carpark North, som vi alle kender i dag.

I sommeren 2017 var Carpark North, ovenpå to års pause, atter at finde på landets største festivalscener. Under bøgen i Skanderborg cementerede Carpark North deres position blandt den absolutte elite i dansk musik, da 25.000 festivalgængere klappede i takt til trioens imponerende bagkatalog.

Den 27. oktober 2017 udsendte Carpark North deres femte studiealbum ’Hope’, hvor de for første gang prøvede kræfter med dansksprogede sange. Bl.a. singlen ’Håb’, som blev skrevet, da Lau Højens mor blev syg. Dagen efter, at han fik beskeden om uhelbredelig kræft, vågnede han op og gik en tur langs træerne på Rahbæks Allé: ’Ordene ”Jeg vågnede op i dag med tårer, jeg vågnede op i dag med håb”, ramte mig så rent. Hvordan har du det, sådan helt ærligt? Sådan føltes teksten,’ fortæller Lau Højen om sangen ’Håb’ og fortsætter: ’Det er vores første danske sang og jeg er lykkelig for den. ’Håb’ rummer så meget. Den er lyden af håb, men også lyden af sorg. Den har en kraft, der løfter én op, og stormer én igennem. Helt stille og voldsom på samme tid.’

Inden koncerten er der mulighed for at opleve Carpark North i et intimt liveinterview i Loungen – en såkaldt Artist Talk. Se meget mere her.

Danske The Grenadines er med som support, når Carpark North gæster Turbinen. De optræder med et mindre og akustisk setup, der giver deres ærlige, autentiske og uhøjtidelige udtryk en ekstra dimension. The Grenadines finder sin inspiration i fortidens store amerikanske folkehelte og i november udkommer de med opfølgeren til den anmelderroste selvbetitlede debut fra 2015.