Burnin Red Ivanhoe

Torsdag 19. oktober 2023

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe spillet sig ind i både danske og udenlandske hjerter – så kom og oplev den ægte vare, når Folkemusik i Randers præsenterer det legendariske band på Turbinen.

I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. De har spillet koncerter og været på turnéer med blandt andre Incredible Stringband, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange både danske og internationale radio- og tv-programmer foruden i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ’M144’ fra 1969 har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967. I mange år var desuden Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret.

Lone Selmer har så med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans. Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige Burnin’ske ånd.

Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe, og med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er den linje fastholdt. Denne besætning sikrer både orkestrets traditioner og hele væremåde samtidig med, at der er garanti for det høje energiniveau.

Glæd dig bl.a. til at opleve et repertoire, der indeholder både nye sange og klassikere som ’Ivanhoe i Brøndbyerne’, ’Tingel-Tangelmanden’, ’Rotating Irons’ og ’Ridder Rød’.


Ved at blive medlem af Folkemusik i Randers kan du spare 50,- på hver billet, du køber til et FiR-arrangement. (Max 4 billetter pr. koncert pr. medlem).

Du kan købe medlemskortet her

Læs mere om Folkemusik i Randers: https://www.folkemusikiranders.dk/