Bryn Terfel

Søndag 4. juni 2023

Åbningskoncert – Sangfestivalen Voxperience

Den verdenskendte operasanger Bryn Terfel og Randers Kammerorkester åbner sangfestivalen Voxperience. David Riddell dirigerer, og som ekstra gæstesolist medvirker sopranen Frederikke Kampmann. Programmet indeholder en række arier, sange og duetter fra Bryn Terfels bredtfavnende repertoire.

I det internationale musikliv indtager basbarytonen Bryn Terfel en position, der er på niveau med den, Luciano Pavarotti og Placido Domingo havde for et par årtier siden. Terfel har således optrådt i de største operahuse overalt i verden. Fra Wiener Staatsoper, Covent Garden, Opera National de Paris, Deutsche Opera i Berlin, Salzburger Festspiele til Bayerische Staatsoper i München og La Scala i Milano.

Som sanger er Terfel kendt for sin folkelige tilgang til musikken, hvor han ved sine koncerter kombinerer den klassiske sang med et mere populært repertoire. Foruden de store roller i operaer af især Mozart, Wagner og Richard Strauss har Terfel således udgivet en cd med musicalnumre fra bl.a. South Pacific, The Sound of Music og Oklahoma. Bryn Terfel har desuden flere gange optrådt ved Den sidste promenadekoncert i Albert Hall.

I 2006 modtog Bryn Terfel Queen’s Medal for Music, og i 2017 slog den daværende Dronning Elizabeth ham til ridder ved en højtidelig ceremoni på Buckingham Palace. Bryn Terfel er tilknyttet pladeselskabet Deutsche Grammophon.